Hrůza: Už jsem Ready Kirken odpustil

Jitka Gráfová
17. 7. 2006 15:37
Praha - Z kapely Ready Kirken ho vyhodili kvůli dlouhodobým neshodám. Exzpěvák Michal Hrůza zvažuje sólovou dráhu, nejdřív přijdou ale na řadu právníci.
Foto: Oficiální stránky kapely

O rozpadu kapely Ready Kirken informoval jako první deník Aktuálně.cz minulý pátek. Teprve dnes se k němu vyjádřil i sám zpěvák Michal Hrůza, který byl pracovně na Slovensku.

"Je to strašná škoda. Myslel jsem si, že je mezi námi všechno v pořádku, dokonce nejlépe  za poslední dobu," uvedl v oficiálním prohlášení zpěvák.

Podle něj ho rozhodnutí kapely velmi šokovalo. "Klukům jsem už asi odpustil. Pochopil jsem, že jim unikla hloubka a vlastně podstata toho, co děláme," poznamenal dnes už bývalý člen kapely.

Foto: Oficiální stránky kapely

Zbytek skupiny prý upřednostnil osobní zájmy a momentální naštvanost nad poselstvím jejich společné spolupráce. A co bude dál? "Ještě nevím, to nejdůležitější mám- písničky a chuť dál dělat muziku."  

"Nyní přijdou na řadu právní věci," řekla deníku Aktuálně.cz ředitelka agentury Dana Skálová, která Ready Kirken zastupovala.

Jisté už je, že vydavatel všech čtyř alb Ready Kirken - Universal Music - bude ve spolupráci s Michalem Hrůzovu pokračovat a agentura Live Production bude nadále zastupovat pouze jeho.

Tři zbývající členové kapely si nárokují název Ready Kirken a chtějí pokračovat s jiným zpěvákem. "Jelikož se kapela autorsky podílela na drtivé většině písní, bude pokračovat pod stejným názvem i se stávajícím repertoárem. Nejedná se o rozpad kapely, pouze o personální změnu," řekl jeden ze členů Ondřej Herold.

"Myslíme si, že Hrůza nepochopil oč kapele celou tu dobu šlo, a svým přístupen k ostatním členům kapely, ať se jednalo o zasahování do soukromí jednotlivých členů, které zdaleka přesahovalo snesitelných a lidských mezí, tak přístupem k fanouškům skupiny, hrubě poškozoval jméno kapely," napsali v oficiálním prohlášení zbývající členové.

"Nyní máme měsíc a půl pauzu a budeme připravovat nové písničky," uvedl pro deník Aktuálně.cz Herold. Jiné hlasy však připomínají, že bez Hrůzova autorského vkladu to bude přinejmenším dost těžké.

Foto: Aktuálně.cz

Kapela se v plném složení s fanoušky rozloučila v sobotu na Kunětické hoře u Pardubic, kde hrála v rámci letního turné skupiny Chinaski.

"Byla jsem se podívat na poslední koncert a myslím si, že bylo strašně moc znát, že něco ve této kapele nebylo v pořádku. Doufám, že Michal si brzy najde alespoň stejně dobré hudebníky, jako měl do teď, a bude pokračovat dál," napsala jedna z fanynek v diskusi na internetu.

Ready Kirken letos oslavili deset let existence: vznikla v lednu 1996, kdy Michal Hrůza dal kytaristovi Zdeňku Ceralovi kazetu svých domácích nahrávek.

Jejich debutem pak bylo album Vlny, následovaly desky Čekal jsem víc (2003) a Krasohled (2004). Letos na jaře vydala kapela album nazvané Asi se něco děje s rozhlasovým hitem 1+1.

Hrůza složil pro Anetu Langerovou skladbu Voda živá z jejího debutu Spousta andělů, hudba kapely se dostala i do filmu.

 

Právě se děje

Další zprávy