Ready Kirken vyhodili zpěváka. Co bude?

Jitka Gráfová
14. 7. 2006 10:51
Praha - Už je to definitivní. Kapela Ready Kirken se rozhodla, že se rozloučí se zpěvákem Michalem Hrůzou. Důvodem byly prý časté neshody.
Foto: Oficiální stránky kapely

"Kapela se po dlouhých neshodách s Michalem Hrůzou rozhodla vyměnit zpěváka," řekl deníku Aktuálně.cz jeden ze členů Ready Kirken Zdeněk Ceral.

"K rozdělení skupiny opravdu došlo, iniciátorem nebyl frontman skupiny Michal Hrůza," uvedla pro Aktuálně.cz ředitelka agentury Live Production Dana Skálová, která skupinu zastupuje.

Podle ní byl touto zprávou překvapen nejen Michal Hrůza, který byl tento týden pracovně na Slovensku, ale i agentura a hudební vydavatelství Universal Music, u nějž kapela vydává desky. Michal Hrůza se k celé záležitosti oficiálně vyjádří začátkem příštího týdne.

Pro fanoušky připravila formace úplně poslední koncert ve staré sestavě. Kapela ve složení Michal Hrůza - zpěv, kytara, Zdeněk Ceral  - kytara, Ondřej Herold - baskytara, Adam Jánošík - bicí se se svými příznivci přijde rozloučit v sobotu 15. července na Kunětickou horu u Pardubic v rámci letního turné skupiny Chinaski.

"Přišlo nám fér říct fanouškům, že koncert na Kunětické hoře bude poslední," podotkla Skálová.

Foto: Aktuálně.cz

Podle Cerela však značka Ready Kirken bude koncertovat dál s novým zpěvákem. Ale než se situace vyřeší, co bude s plánovanými letními koncerty? "Chtěli bychom dojet všechny nasmlouvané koncerty, ale Michal nechce," prozradil Ceral.

Například týden po rozlučkovém koncertě má kapela vystupovat na motorkářském srazu Motománie v Liberci. Podle Skálové tento koncert nebyl nasmlouván s agenturou, ale domluvil jej předchozí manažer kapely.

"Mohu k tomu říct, že Michal Hrůza tam za daných okolností nevystoupí," říká Skálová. O tom, jak to s libereckým koncertem dopadne, se bude vědět až v průběhu pátku.

Stejná otázka visí i nad naplánovaným podzimním turné. "Je to záležitost mezi agenturou a promotéry," říká Skálová.

Kapela letos slaví deset let existence: vznikla v lednu 1996, kdy Michal Hrůza dal kytaristovi Zdeňku Ceralovi kazetu svých domácích nahrávek.

Foto: Oficiální stránky kapely

Jejich debutem pak bylo album Vlny, následovaly desky Čekal jsem víc (2003) a Krasohled (2004). Letos na jaře vydala kapela album nazvané Asi se něco děje s rozhlasovým hitem 1+1.

Hrůza také složil pro Anetu Langerovou skladbu Voda živá z jejího debutu Spousta andělů, hudba kapely se dostala i do filmu.

Ve snímku Juraje Jakubiska Post Coitum byly jako soundtrack použity písně Hvězda, Pověz mi, kamaráde a Moje malá; Hrůza s Jánošíkem si tu zároveň zahráli ve fiktivní kapele Richarda Krajča.

 

Právě se děje

Další zprávy