Grammy: Madonna se spojí s Gorillaz

BBC, kul
3. 2. 2006 19:30
Los Angeles - Skutečná Madonna zazpívá příští středu s animovanými Gorillaz při předávání cen Grammy.

Gorillaz se už od svého vzniku skrývají za animované postavičky. Frontman Damon Albarn dokonce dlouho tajil, že za projektem stojí. Za aktuální album Demon Days má kapela čtyři nominace na Grammy. Organizátoři slavnostního večera proto zvolili - podle svých slov "vzrušující" - způsob jejich prezentace.

Skupina si zahraje jednu skladbu s Madonnou, ovšem zůstane věrna své podobě a diváci je uvidí jen coby postavičky kreslíře Jamieho Hewletta. Tomu nedávno Gorillaz pro změnu vynesli nominaci na britskou cenu Design roku.

"V Americe bychom nemohli být takhle úspěšní, kdybychom nebyli animovaná kapela," nepřestává Albarn ani teď mlžit nad jejich hrátkami s identitou. "Nemůžete být bílý, ještě k tomu z Londýna, a produkovat hip hop. Ve Státech je to skoro trestné."

Dalším speciálním projektem pro Grammy je vystoupení Mary J. Blige s U2. Zpěvačka si na své nové album vybrala a společně s kapelou nahrála jejich někdejší hit One; ten také všichni předvedou. Na předávání prestižních hudebních cen dále vystoupí Coldplay, Jamie Foxx či Christina Aguilera.#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy