Pixies dál pálí starý pecky "jako tenkrát"

Pixies dál pálí starý pecky "jako tenkrát"
Pixies se rozpadli v v roce 1992 a Black Francis je shromáždil znovu v roce 2004. Netají se tím, že návrat byl motivovaný snahou si ještě něco přivydělat.
Ve skoro původní sestavě jedou "Skřítci" i letošní turné k nové nahrávce EP-1. Jediná změna se odehrála na postu baskytaristky. Odešla Kim Deal a její náhradnice Kim Shuttuck nedělá tolik problémů...
Pixies vstoupili na pódium Lucerny dvěma vypalovačkami z nejznámějších - Gouge Away a Bone Machine. Samozřejmý byl velmi bouřlivý ohlas...
Pixies jsou naprosto vyvážená parta - antihvězdu, tlouštíka Blacka Francise, který i v osmačtyřiceti vypadá pořád stejně skvěle, doplňuje Joey Santiago s osobitě "bloudivou" kytarovou hrou.
Foto: Anna Vedralová
Kultura Kultura
11. 10. 2013 14:24

Čtvrtek 10. října patřil na pražské koncertní scéně dvěma rockovým legendám z kategorie "Zahraj to jako tenktát". V Lucerně sršela energií bostonská parta Pixies, v O2 Areně vzpomínal na zašlou slávu Peter Gabriel. A tak se rozdělilo i fanouškovské publikum. Každopádně Frank Black a s Pixies dokazoval, že dvacet let staré pecky umí zahrát s téměř stejnou energií jako před pětadvaceti lety, kdy kapela definovala nový rockový zvuk.

 

Právě se děje

Další zprávy