V Hobitovi se objeví Stephen Fry jako starosta

Kultura ČTK Kultura, ČTK
20. 5. 2011 10:14
Dvojfilm natáčí Peter Jackson od března na Zélandu
Foto: Reuters

Wellington - Britský herec Stephen Fry dostal roli v dvoudílné filmové adaptaci Tolkienova Hobita, kterou natáčí režisér Peter Jackson. V obou dílech příběhu, který dějově předchází trilogii Pán prstenů, si Fry zahraje starostu jezerního města Esgaroth.

"Znám Stephena už několik let," napsal režisér Jackson na Facebooku, "je to úžasný herec a vytvoří nám nezapomenutelného starostu," dodal. Jeho volbu na sociální síti nadšeně uvítalo mnoho Fryových fanoušků. "Skvělé. Hobit bude plný lidí, které člověk miluje a obdivuje," napsal jeden z nich.

Fry je herec, komik, spisovatel, televizní moderátor a filmový režisér. Proslavil se spoluprací s Hughem Lauriem a zahrál si nespočet seriálových rolí is filmových rolí (Sběratelé kostí, Wilde, V jako Vendeta), ale jeho záběr je ještě mnohem širší.  

Natáčení dlouho očekávaného a několikrát odloženého Hobita začalo na Novém Zélandu letos v březnu. V hlavní roli Bilba Pytlíka se objeví Martin Freeman a do svých rolí známých z Pána prstenů se vrátil například Orlando Bloom, Ian McKellen či Kate Blanchettová.

Z nového obsazení Jackson oznámil, že starostova sluhu Alfrida si zahraje Ryan Gage a Conan Stevens, který měří úctyhodných 213 centimetrů, dostal roli skřeta Azoga. První díl Hobita má mít premiéru v prosinci 2012 a druhý o rok později. 

Čtěte také:
Jackson chce točit Hobita stejně jako Cameron Avatara

 

Právě se děje

Další zprávy