Twitter miluje del Torovu akční báseň pro obří monstra

Kultura Kultura
6. 2. 2013 23:23
První diváky uchvátil Pacific Rim, nový film Guillerma del Tora
Foto: Warner Bros.

Praha - Pacific Rim - Útok na Zemi nedávno vidělo nepočetné publikum, které jej okamžitě zavalilo ovacemi na Twitter a zařídilo tak nesmírnou reklamu blockbusteru režiséra Guillerma del Tora, který u nás bude mít premiéru 11. července.

Obří monstra a jejich robotičtí soupeři si získali úctu například režiséra Riana Johnsona (Looper), který na Twitter napsal: „Jděte na Pacifik Rim-Útok na Zemi a připravte se na přeměnu na dvanáctiletého. A pak na to, že si nacvrnkáte do kalhot radostí. Tak moc ho miluju."

„Právě jsem viděl nehotovou verzi Pacific Rimu - Útoku na Zemi a je to pěknnnnně cool," sdílel své nadšení Bryan Chojnowski, kreslíř ze serveru Muffin Time. "Musel jsem jít za Guillermem a pogratulovat mu. Tenhle film vydělá všechny peňauze. Záslužně," tweetnul flatinejack. Zpěvák Eric Church byl stručný: „Právě jsem viděl předprojekci Pacificu Rimu-Útoku na Zemi.... Je to úžasný." Spisovatel Alex Irvine prohlásil prostě: „Takže jo… Na Pacific Rim - Útok na Zemi se podíváte."

Nejdelší příspěvek, pokus o plnohodnotnou recenzi, pochází od uživatele filmové databáze IMDb s přezdívkou OriginsOfRuin. Podle jeho názoru je film dalším úspěchem mexického režiséra. „Buďme k sobě upřímní. Nehraje si to na nic složitého, závislého na postavách jako nové filmy o Batmanovi. Jsou tam velký monstra, lidi s nima bojujou ve velkejch strojích a to je základ příběhu. Kromě toho je snadný sympatizovat s postavami a akční prvky a jsou neuvěřitelný a úžasný. Je to letní akční film, jakým měli být Transformers a zklamali v tom."

Pacific Rim začíná jedním z prvních útoků nestvůrného Kaiju (jap. výraz pro filmová monstra typu Godzilly) a vzápětí diváky přesune do budoucnosti, kdy se lidé brání pomocí robotů nazvaných Jaegeři (z něm. Jäger - lovec), stejně velkých jako obávaní netvoři. Navzdory jejich nasazení lidstvo prohrává a jeho poslední nadějí se stává legendární, i když zastaralý Jaeger a jeho posádka - zkušený Raleigh Antrobus (Charlie Hunnam) a japonská novicka Mako Mori (Rinko Kikuchi).  Do příběhu zasáhnou také obchodník s částmi těl monster Hannibal Chow (Ron Perlman) a expert zkoumající jejich biologii Newton Geizler (Charlie Day). Dále se zde objeví například Idris Elba, Ron Perlman nebo Charlie Day.

Režisér popsal snímek jako „krásnou báseň pro obří monstra". Koncem září del Toro potvrdil postprodukční konverzi do 3D.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy