Del Torova monstra z Pacific Rim zaútočí zřejmě ve 3D

Kultura Kultura
26. 9. 2012 7:22
Mexický režisér pracuje současně na filmových monstrech a televizních upírech
Foto: Warner Bros.

Praha - Pacific Rim je patrně nejambicióznějším projektem slavného mexického režiséra Guillerma del Tora, jehož sci-fi, fantasy, hororové a pohádkové příběhy nás jen tak neopustí.

Nedávno se objevila dokonce informace o údajné nucené konverzi jeho dlouho plánovaného a očekávaného filmu do 3D. Warner Bros. do ní režiséra prý nutí. Otázky kolem vizuálního zpracování budou v případě tohoto snímku zcela jistě klíčové.

Foto: Warner Bros.

Akční sci-fi velkofilm začne invazí obřích monster nazvaných  Kaiju (jap. výraz pro filmová monstra typu Godzilly) a během následného vyvražďování lidské populace se jedinou nadějí člověka stanou obří pilotovaní roboti jménem Jaegeři (z něm. Jäger - lovec). Navzdory jejich nasazení lidstvo prohrává a jeho poslední nadějí se stává legendární, i když zastaralý Jaeger a jeho posádka - zkušený Raleigh Antrobus (Charlie Hunnam) a japonská novicka Mako Mori (Rinko Kikuchi). Režisér popsal snímek jako „krásnou báseň pro obří monstra". Již teď připouští možné pokračování. 

Del Toro nyní doplňuje zvěsti o postprodukční konverzi do 3D, která byla podle něj výsledkem kompromisů. Tento vizuální formát si opravdu nepřál, ale rozhodl se podřídit za určitých podmínek. „Stalo se to, že během týdnů a měsíců po Comic Conu jsem požádal studio o čtyři věci. Čím víc záběrů přicházelo od Industrial Light and Magic, tím víc jsem si uvědomil, že je tam jen pár momentů  které bych chtěl miniaturizovat. Za prvé, jsem požadoval, abychom to nepřehnali se stereoskopií…. K zachování obřích dimenzí. Souhlasili. Za druhé, dovolili mi něco velmi neobvyklého. Konverze normálně zabírá pár týdnů. Já jsem chtěl začít, co nejdřív, abychom na převedení měli celých čtyřicet týdnů. Titanik například trval zkonvertovat do 3D padesát týdnů. Poslední věc, o kterou jsem požádal a oni mi vyhověli, byla žádost o větší rozpočet, což je pochopitelné, protože budeme chtít po ILM záběry, který jsou přirozeně vytvořený pro 3D CGI," prohlašuje Del Toro.

Foto: Aktuálně.cz

Premiéra Pacific Rim je stanovena na 12. července příštího roku. Trailer by se měl objevit před promítáním prvního Jacksonova Hobita v prosinci.

Zároveň americká televizní stanice Fox požádala del Tora, aby natočil pilotní film k adaptaci knižní série Zhoubný kmen, kterou on sám napsal ve spolupráci s Chuckem Hoganem. Trilogie vypráví o krvelačném „Prastarém" upírovi jménem Mistr, který spustí ohromnou vampýrskou nákazu vrcholící zotročením lidské rasy.

„Fox si vyžádal celý úvodní příběh," řekl del Toro. „Naštěstí pro mne to znamená, že nechtějí jenom scénář, nebo začátek produkce. Jdeme rovnou na celý pilotní film. To jsou velmi dobré zprávy."

V případě dalšího zájmu mají podle režiséra knihy potenciál na tři až pět sezón televizního seriálu. Upíři by nás tedy vyvražďovali zřejmě o něco déle než monstra.       

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaké budou filmové novinky?

 

Právě se děje

Další zprávy