TV tipy: Z ošklivého káčátka v krasavici

Irena Hejdová Irena Hejdová
22. 12. 2006 9:00
TV TIPY - Obrazovky se dnes teprve žhaví na vánoční televizní orgie. Zatím s jedinou princeznou, ale i Arnoštem Lustigem.
Deník princezny
Deník princezny | Foto: TV Nova

Deník princezny - Nova 20.00

Princezny k Vánocům neodmyslitelně patří; tahle je ryze současná, ale  o to je její příběh romantičtější. Mia je novodobá Popelka, která začíná jako nenápadná a lehce ošklivá studentka americké střední školy.

Pak se ale na scéně objeví babička odkudsi z Evropy, která Mie sdělí, že je vlastně princeznou a má jít panovat do malé evropské zemičky. A když se ještě Mia promění z ošklivého káčátka v krasavici, malé i větší divačky totálně zjihnou jako cukroví na stole.

Foto: ČTK

Transport z ráje ČT2 02.05

Snad v protikladu k Deníku princezny nabízí veřejnoprávní stanice skvělý Brynychův Transport z ráje z roku 1962, ale stydlivě ho radši ukrývá na druhou hodinu ranní, aby nenarušil předvánoční pohodu.

Adaptace povídkové knihy Arnošta Lustiga předkládá mozaiku osudů z terezínského ghetta, v němž za slupkou potěmkinovské vesnice probíhají zoufalé boje o holý život. Ve filmu podávají vynikající výkony Ilja Prachař, Zdeněk Štěpánek, Vlastimil Brodský či Ladislav Pešek.

 

Právě se děje

Další zprávy