Třetí řadu Nemocnice odvysílá ČT

Irena Hejdová
5. 1. 2006 18:00
Praha - Nové pokračování seriálu Nemocnice na kraji města odvysílá nakonec Česká televize.

Nemocnice na kraji města je divácky nejúspěšnějším seriálem České televize, přesto nebylo jisté, že se tento seriál na obrazovky České televize vrátí. Jednání s koproducentem ale nakonec dopadla pro Českou televizi dobře a nové díly by se měly začít natáčet už příští rok.

Zatím se ví jen to, že autorkou scénáře bude Lucie Konášová, momentálně jedna z nejlepších českých seriálových scénáristek, která je podepsaná pod seriálem Dobrá čtvrť, ale třeba i pod nedávno uvedenou pohádkou Anděl páně. Lucie Konášová zatím nechce prozradit nic o vývoji postav či dějových peripetiích příběhu, scénář začne psát v březnu.

Poslechněte si, co říká Lucie Konášová.

Slavný Dietlův seriál se dočkal druhé řady na přelomu let 2003 a 2004, její vysílání sledovalo průměrně 39 procent diváků, což "Nemocnici" řadí mezi nejúspěšnější pořady České televize a  nejúspěšnější seriálové pořady vůbec.

Seriály byly léta doménou České televize, loňský rok ale přinesl záplavu nových titulů i od konkurenčních televizních stanic. Prima uvedla Rodinná pouta a Bazén, Nova Ordinaci v růžové zahradě, Ulici a Pojišťovnu štěstí. O nejen seriálové nabídce České televize na letošní rok si přečtěte ZDE.

 

 

Právě se děje

Další zprávy