Co chystá Česká televize na rok 2006

Irena Hejdová Irena Hejdová
19. 12. 2005 14:00
Praha Česká televize příští rok zasvětí jubileu čtyřiceti let výroby původních seriálů.
foto ze seriálu Návštěvníci
foto ze seriálu Návštěvníci | Foto: Česká televize

V této souvislosti Česká televize odvysílá nejen prověřenou seriálovou klasiku, ale i mnoho nových seriálových děl. Seriály bude ČT vysílat dokonce třikrát týdně, v pondělí, ve středu a v pátek vždy od osmi večer na ČT1. Česká televize chystá ale i mnoho dalších novinek.

Úspěšné seriály

foto ze seriálu Dobrá čtvrť
foto ze seriálu Dobrá čtvrť | Foto: Česká televize

Od počátku roku bude Česká televize reprízovat úspěšný seriál režiséra Jaroslava Hanuše a scenáristy Jana Míky Náměstíčko, na který po jeho skončení naváže premiérou jeho volného pokračování pod názvem Náves. Pokračovat bude reprízování Četnických humoresek, natáčí se i nové díly této divácky úspěšné série, které budou vysílány v roce 2007. Další pokračování úspěšné série se začne natáčet na podzim 2006, jde o Smyczkovu Dobrou čtvrť podle scénáře Lucie Konášové. Diváci České televize se mohou těšit také na kultovní klasiku Návštěvníci, tento seriál ČT plánuje vysílat o nedělních podvečerech.

foto ze seriálu Poslední sezona
foto ze seriálu Poslední sezona | Foto: Česká televize

Nové seriály

Česká televize chystá i několik nových seriálových titulů. Jedním z nich je seriál z prostředí ledního hokeje Poslední sezona, v němž ztvárnil jednu z hlavních rolí Martin Dejdar. Právě nyní se natáčí detektivní seriál Eden, v němž Jan Potměšil ztvární hlavní postavu detektiva upoutaného na invalidní vozík. V příštím roce se chystá také natáčení nového seriálu Škola Na Výsluní o prvních láskách na venkovské základní škole, televizní studio Ostrava chystá komediální seriál Proč bychom se netopili o partě vodáků středního věku.

Hraběnky

V lednu 2006 se začne natáčet seriál Hraběnky z prostředí současné vesnice o soukromém farmáři a jeho čtyřech dcerách. Hraběnky mají 13 dílů a atraktivní herecké obsazení (Josef Abrhám, Jana Hlaváčová, Vilma Cibulková, Aňa Geislerová, Andrea Elsnerová, Vladimír Dlouhý, Richard Krajčo, Josef Vinklář, Jiří Langmajer, Vlasta Chramostová, Martin Stropnický a další).

Další novinky ČT

Česká televize nechystá novinky jen v oblasti původní dramatické tvorby. 10. února začne vysílat její už čtvrtý kanál ČT4 zaměřený na sport. Ten nabídne nejen mistrovství světa v hokeji a ve fotbale, ale i další přenosy, pro které na kanálu ČT2 nezbýval prostor. Kanálu ČT2 tento přesun sportu umožní nabídnout více prostoru pro menšinové pořady a kulturu.

foto z dokumentu Manželské etudy po dvaceti letech
foto z dokumentu Manželské etudy po dvaceti letech | Foto: Tomáš Třeštík

Dokumenty

Rok 2006 přinese i nové dokumentární a publicistické cykly. Krom ostravských cyklů Příběhy železné opony a Případy pro reportérku to budou například dokumenty o životních křižovatkách známých osobností Třináctá komnata a především unikátní sběrné dokumenty Heleny Třeštíkové Manželské etudy po dvaceti letech, o nichž se více dozvíte ZDE.

Zábava

V oblasti zábavné tvorby chystá Česká televize pořad s prvky reality show Udělám cokoliv, převzatý z BBC. Na obrazovky se vrací i revue Žito Haliny Pawlovské. V oblasti animované tvorby bude Česká televize vysílat seriál Pytlíkov, jehož hrdiny jsou postavy z animovaných předělů magazínu Pod pokličkou.

foto z filmu Kousek nebe
foto z filmu Kousek nebe | Foto: Česká televize

Filmy v ČT

Česká televize pokračuje také v uvádění celovečerních filmů, na jejichž výrobě se podílela. Hned na Nový rok mají televizní premiéru Trojanovy Želary, následovat budou další televizní premiéry: například v únoru Mistři Marka Najbrta a v dubnu Kousek nebe Petra Nikolaeva.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy