VIDEO Hollywood topí řecké báje v krvi a ohni

Kultura Kultura
5. 12. 2013 18:19
Podívejte se na první ukázky z filmů 300: Vzestup říše a Pompeje.
Foto: Warner Bros.

Video - Pseudoantické báje plné stylizovaného násilí a temnoty se neokoukaly, jak bychom si mohli myslet. Nebo alespoň hollywoodští producenti věří, že sneseme hned dva podobné snímky brzy po sobě.

Tím prvním jsou Pompeje Paula W. S. Andersona (série Resident Evil). Režisér s rozporuplnou pověstí nabízí atraktivní příběh katastrofy, jež v rozmezí hodin zničila antické město a díky bizarnímu cynismu přírody nás dodnes nechá obdivovat siluety obětí na odkrytých pompejských ulicích.

Podle vydané upoutávky se zdá, že Anderson nebude dělat sám sobě ostudu a opět se bude soustředit na vizuálně zajímavé scény vyžívající se v mainstreamových tricích spíš než na cokoliv jiného. Jeho Pompeje se i díky traileru začaly srovnávat i s jiným odborníkem na destrukci, Rolandem Emmerichem.

Pompeje uvidíme v českých kinech 20. března 2014.

Pompeii TRAILER 1 (2014) - Kit Harington, Kiefer Sutherland Movie HD
Pompeii TRAILER 1 (2014) - Kit Harington, Kiefer Sutherland Movie HD

Druhým je preguel k úspěšné adaptaci komiksu 300 Franka Millera s podtitulem Vzestup říše. Tentokrát bez Zacka Snydera, který má dost práce s přípravami střetu Batmana se Supermanem, ale zato s Noamem Murroem. Ten se bude muset teprve obhájit, protože jeho kariéra se zatím na plátnech kin omezila na dramedii Samotář se Sarah Jessicou Parkerovou, z níž jen těžko odhadneme, jak si může režisér vést v silně stylizované a velmi krvavé akci.

Podle aktuální upoutávky se zdá, že bude především imitovat styl Zacka Snydera, což by po seriálu Spartakus, jenž si zakládal na tom samém, mohlo být už docela ohrané. Nechme se ale překvapit 6. dubna příštího roku.

300: Rise of an Empire TRAILER 2 (2014) - 300 Sequel Movie HD
300: Rise of an Empire TRAILER 2 (2014) - 300 Sequel Movie HD
 

Právě se děje

Další zprávy