Skrytá identita bude mít pokračování

mor
3. 2. 2007 0:00
Los Angeles - Je težké si představit, že film, v němž skoro všichni pomřou, může mít pokračování. Nechat plavat úspěšný projekt ale nedá spát žádnému tvůrci.
Foto: warnerbros.com

Scénarista William Monahan si prý pohrává s myšlenkou, že připraví druhý díl Skryté identity. Snímku, který letos získal 5 nominací na Oscara a kromě Zlatého Glóbu za režii pro Martina Scorseseho vyhrál i dalších 29 více či méně významných filmových cen.

Plán přijít s pokračováním oficiálně nikdo nepotvrdil, ale Monahan a Scorsese se již o druhém dílu baví mezi sebou, píše vždy velmi dobře informovaný magazín Variety.

Skrytá indetita 2 by ostatně nebyla překvapením. Nejen jednoho, ale dva následovníky měla i její původní předloha - v Hong Kongu velký hit Infernal Affairs (v českém překladu Volavka). Je tu ale malý problém.

Asijský snímek v dalším dílu počítal s postavou zlého policisty, který ve filmu Scorseseho a Monahana zemřel (zahrál si ho Matt Damon). Scénárista tak musí vymyslet novou zápletku, která pokračování Skryté identity dá nový příběh a rozměr.

Foto: warnerbros.com

Nebylo by to poprvé, kdy někdo opustil původní příběh jen proto, aby se pokusil navázat na film, který měl úspěch jak komerční, tak u kritiky.

Monahan na scénáři už prý pracuje. Scorsese zatím neslíbil, že dvojku bude režírovat. Ani studio bratří Warnerů o film oficiálně neprojevilo zájem. Spekulanti ovšem pochybují, že by někdo z Hollywoodu nechtěl přijít s pokračováním kasovního trháku. Navíc v době, kdy některé z trhů slibují nové a lukrativní příležitosti, například Čína.

Na její trh Skrytá identita kvůli zásahu tamních cenzorů, kterým se nelíbil údajně protičínský obsah, ovšem letos vstoupit nemohla. 

 

Právě se děje

Další zprávy