Prosťáček Václav v kinech podlehl Kidmanové

Irena Hejdová Irena Hejdová
18. 12. 2007 16:25
V první dvacítce jsou čtyři české filmy a Irglová

Praha - Dva týdny po premiéře spěje Václav ke 100 tisícům diváků. Drama Jiřího Vejdělka a Marka Epsteina s Ivanem Trojanem v  roli venkovského prosťáčka si odbylo premiéru 4. prosince.

Po prvním víkendu mělo na kontě 70 tisíc diváků, po druhém mu patří druhé místo žebříčku návštěvnosti, necelých 6 milionů korun tržeb a 98 850 diváků.

Na první místo se hned po premiéře vyšvihl Zlatý kompas, který aktuálně láme rekordy návštěvnosti po celém světě, snad s výjimkou domovských USA. V kinech si ho podle Unie filmových distributorů o prvním víkendu nenechalo ujít nijak závratných 26 933 Čechů.

Americkým novinkám patří i třetí a čtrvté místo, která okupují dva pánové: Pan Včelka a Hitman. Na pátém místě je pak česká komedie Chyťte doktora, která má tři týdny od premiéry na kontě 62 173 diváků.

Film Václav
Film Václav | Foto: SPI

Za Michalem Malátným a Táňou Vilhelmovou skončili Beowulf, Královna Alžběta: Zlatý věk, Ratatouille, Holka na hlídání i Kouzelná romance.

Pak přichází opět trio (polo)českých filmů. Na jedenáctém místě je irský muzikál Once s českou zpěvačkou Markétou Irglovou v hlavní roli. Dvanácté místo zastává šest týdnů od premiéry sumčí komedie Poslední plavky s Petrem Čtvrtníčkem.

Nešťastná, i když v tomto případě spíše šťastná třináctka pak patří Vorlově Gymplu. Do kin vstoupil už v září, dvanáct týdnů po premiéře překonal hranici 400 tisíc diváků a tržbami spěje k 45 milionům korun.

Stejný počet už vidělo i Medvídka; oba filmy ale trumfl Jan Svěrák s Vratnými lahvemi. Tyhle snímky se už nicméně do první dvacítky nedostaly, stejně jako nedávno premiérovaný Crash Road s Agátou Hanychovou.

První dvacítku uzavírá adaptace íránského komiksu Persepolis.

 

Právě se děje

Další zprávy