Potvrzeno: Brad Pitt si zahraje bastarda u Tarantina

Irena Hejdová Irena Hejdová
8. 8. 2008 11:10
DiCaprio ale nebyl pro roli protivníka dost německý
Brad Pitt jako Jesse James ve filmu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.
Brad Pitt jako Jesse James ve filmu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. | Foto: Aktuálně.cz

New York - Spekulace jsou potvrzeny. Podle magazínu Hollywood Reporter bude hlavní hvězdou Tarantinova chystaného snímku Inglorious Bastards krasavec Brad Pitt.

Už podepsal smlouvu na postavu poručíka Aldo Raineho v Tarantinově filmu z druhé světové války. Jeho hrdina, typický Jižan, vede osm amerických židovských vojáků na odvetnou výpravu v Němci okupované Francii.

Tarantino a Brad Pitt spolu ještě nikdy nespolupracovali; podle producenta filmu Lawrence Bendera ale jejich tvůrčí setkání bude "velmi obohacující" pro obě strany. "Vzájemně se ovlivňují a pomáhají si stvořit něco výjimečného," říká.

Čtěte také: Tarantino chce vyslat na válečnou misi Pitta a DiCapria

Pittův hrdina má být výřečný svéráz a podle Hollywood Reporteru může připomenout postavu Julese Winnfielda, kterého v Pulp Fiction ztvárnil Samuel L. Jackson. "Musíme udělat jedinou věc, zabít ty nácky," trousí Pittova postava podle scénáře.

Foto: Reuters

Už dříve se objevily zprávy, že Pittova protihráče, nacistického důstojníka Hanse Landu, by měl ztvárnit Leonardo DiCaprio. Tarantino se ale nakonec rozhodl, že by tuto roli měl hrát spíše německý herec - a podle Bendera se už s adepty jedná.

O účasti ve filmu se právě domlouvá i britský herec Simon Pegg, známý mimo jiné ze snímku Jednotka příliš rychlého nasazení či Mission: Impossible III.

Nabídku obdržel i David Krumholtz známý z Raye či Atentátu v Ambassadoru; není ale jisté, zda ji kvůli nabitému programu bude moci přijmout. O roli německé herečky se pak uchází Nastassja Kinski.

Pegg by měl hrát britského poručíka, Krumholtz by měl být dalším členem Pittovy skupiny. Další Pittovy muže by podle Hollywood Reporteru mohli ztvárnit B. J. Novak a režisér Hostelu Eli Roth. Castingy ale stále běží.

Natáčení vypukne 13. října v Německu; Tarantino už dříve projevil přání, že by chtěl všechno stihnout včas, aby jeho film mohl být uveden za rok v květnu na festivalu v Cannes. "Bude to devítiměsíční maraton ve sprintu," říká producent Bender.

Foto: Aktuálně.cz

Pitt může k Tarantinovu snímku upnout všechny své síly, jeho program na podzim není příliš zaplněný - krom Bastardů by na sklonku roku či začátku příštího měl začít natáčet jen boxerské drama The Fighter.

Zatím posledním Tarantinovým snímkem byl loni jeho příspěvek Auto zabiják do dvojfilmové pocty béčkovým hororům Grindhouse.

V mezičase mezi svými projekty Tarantino s oblibou mluví o řadě chystaných snímků, které ovšem nikdy nespatřily světlo světa. Projekt Inglorious Bastards ale očividně spěje k natáčení.

Tarantino se prý hodlá inspirovat hned několika slavnými filmy světové kinematografie - nejčastěji v souvislosti s Inglorious Bastards mluví o stejnojmenné válečné komedii z roku 1977, v Česku známé jako Ten prokletý obrněný vlak. 

Další inspirací by mohly být filmové klasiky jako Tucet špinavců, Velký útěk či Kam orli nelétají s Clintem Eastwoodem.

Už teď je jasné, že pohled na válečné filmy může Tarantinovo originální vidění proměnit stejně revolučně jako přdedtím pohled na kung-fu žánr v dvojfilmu Kill Bill či pohled na gangsterky, který radikálně předvedl ve svých snímcích Gauneři a Pulp Fiction.

Přitom to bude vůbec první Tarantinův válečný film. "Ale nechci, aby působil nějak historicky," brání se režisér. "Měl by být velmi současný. Nebude to žádný z těch televizních válečných filmů s historickými auty a hákovými kříži."

 

Právě se děje

Další zprávy