Pankáč Kotík obsadil Ivu Janžurovou do reklamní komedie

Irena Hejdová Irena Hejdová
26. 9. 2008 11:45
Zlomí Vy nám taky, šéfe! kotíkovské prokletí?
Iva Janžurová ve filmu Vy nám taky, šéfe!
Iva Janžurová ve filmu Vy nám taky, šéfe! | Foto: Bontonfilm

Praha - Režisér Martin Kotík zkouší štěstí potřetí. Pozici má o to těžší, jelikož jeho dosavadní filmy vyvolaly u kritiky spíše rozpaky a ani v kinech se jim nevedlo nejlépe.

Pánská jízda s Martinem Dejdarem i Všechno nejlepší! s Viktorem Preissem a Janem Dolanským dojely na nedostatek humoru, příliš bakalářské rozvržení příběhů či zmatené dialogy.

Kotíkovi se na druhou stranu vždy dařilo získat do svých filmů řadu populárních herců.

Nejinak je tomu v případě jeho nejnovějšího opusu, komedie z reklamního prostředí Vy nám taky, šéfe. Do kin by měla vstoupit 20. listopadu.

V rolích zaměstnanců reklamní agentury se objeví mimo jiné Iva Janžurová jako účetní Karlička Pecková.

„Rozhodně je to setkání s mladou generací," říká. „Ta se kolem mě v té kanceláři nahrne a moje role se snaží nebýt neužitečná, abych to řekla přesně. To je docela hezký."

Vy nám taky, šéfe!
Vy nám taky, šéfe! | Foto: Bontonfilm

Spolu s Janžurovou se světem reklamy probíjí i pubertální textař Miki (Ladislav Hampl), mimoidní grafik Kamil (Pavel Šimčík), mladá managerka Tereza (Sandra Nováková), i jejich šéf, neambiciózní flákač a příležitostný herec Leo (Jan Zadražil).

Ten pohovořil o své roli. „Přestože je to komedie nebo měla by bejt, tak já jsem si tam našel nějakej ten vnitřek, kterej vypovídá o tom, co já vlastně taky řeším ve svým normálním životě."

V roli majitele agentury Ivana Mráze, podnikatele a kandidáta do Evropského parlamentu se objeví Václav Vydra.

Těšit se lze i na sestavu obličejů ze společenských rubrik jako je Zuzana Belohorcová či Dominika Kadlčková, která prý při natáčení ve výtahu trpěla stejně jako Mahulena Bočanová klaustrofobií.

Vy nám taky, šéfe!
Vy nám taky, šéfe! | Foto: Bontonfilm

Herci si svého režiséra a jeho scenáristu Petra Nepovíma nemohou vynachválit. „To jsou teda taky jako dost velký šílenci - v  dobrým slova smyslu," říká svým nezapomenutelným stylem Jan Zadražil.

„Já mám prostě rád lidi, který si ty věci ženou po svým navzdory všemu okolo. To je dobrý. Já mám rád takovýhle pankáče - v uvozovkách. Nebo ne, bez uvozovek. Akorát Martin teda nenosí číro, ale kravatu."

„Mým předešlým filmům dominovalo jedno prostředí," připomíná Kotík ateliéry v Pánské jízdě a vnitřek automobilu ve Všechno nejlepší!, a slibuje, že v tomto ohledu Vy nám taky, šéfe! bude jednoznačně nejbohatší.

Vy nám taky, šéfe!
Vy nám taky, šéfe! | Foto: Bontonfilm

„Natáčeli jsme v bytech, v restauraci, v reklamním i rozhlasovém studiu, v metru, na golfovém trenažéru, z exteriérů bych jmenoval například Nuselský most, Vítkov, prostranství před soudem na Pankráci nebo stanici metra Vltavská," vypočítává s tím, že nejvíce času filmaři strávili v budově Tokovo na Praze 8, kde vybudovali open-space dvou konkurenčních reklamních agentur.

Sám Kotík, režisér a producent v jedné osobě, označuje Vy nám taky, šéfe za svůj finančně nejnáročnější projekt.

V průběhu února proběhly herecké zkoušky. „Předčily moje očekávání," říká Kotík. „Bylo vidět, že herci k sobě nacházejí cestu, zkoušku od zkoušky se zlepšují a sami přicházejí se spoustou zajímavých a vtipných nápadů, které se v konečné podobě filmu určitě objeví."

Natáčet se začalo na konci února. Poslední klapka padla na začátku května.

Filmaři mají za sebou už i dvě zkušební projekce, jejich výsledky prý vypadají slibně.

„Jsem přesvědčený, že výkony všech herců, poctivá práce celého štábu a snad i částečně ta skvělá atmosféra dohromady vytvoří výsledek, který se divákům bude líbit a pobaví je," slibuje Kotík.

 

Právě se děje

Další zprávy