Někdo svléká dres, někdo...

Irena Hejdová Irena Hejdová
17. 2. 2006 10:30
Televizní tipy - Olympiáda a start VyVolených; to jsou televizní události víkendu.

Stanice tak v boji o diváka vytahují veškeré trumfy, což je patrné zejména o sobotním večeru, kdy o přízeň publika bojuje hned několik trháků. Obrazovky ale o víkendu nabídnou také tři filmy, které souvisejí s filmovou nabídkou následujících týdnů a měsíců.

Doktor T. a jeho ženy
Doktor T. a jeho ženy | Foto: Aktuálně.cz

Doktor T a jeho ženy: pátek 23:05, Nova

Do českých kin snad dorazí i aktuální favorit festivalu Berlinale, nový snímek Roberta Altmana A Prairie Home Companion. Jeho starší film Doktor T a jeho ženy uvádí Nova v pátek v noci. "Gynekologická" komedie s typicky altmanovským hvězdným obsazením (Richard Gere, Helen Huntová) nepatří mezi Altmanovy nejzdařilejší kusy, ale stále ční nad většinu americké produkce.

Fimfárum - Až opadá listí z dubu
Fimfárum - Až opadá listí z dubu | Foto: Česká televize

Fimfárum Jana Wericha: sobota 13:00, ČT 1

Příští týden se do českých kin chystá Fimfárum 2 - proč si tedy nepřipomenout v sobotu odpoledne první díl? Pět pohádek Vlasty Pospíšilové a Aurela Klimta s komentářem Jana Wericha potěší dětské diváky i řadu dospělých, snad je i navnadí na nový snímek. Po skončení filmu je na program zařazen film o filmu Fimfárum 2.

Základní instinkt: sobota 22:30, Nova

V dubnu má v kinech premiéru netrpělivě očekávaný snímek Základní instinkt 2. První díl vysílá Nova v sobotu večer. Dnes už thrillerové klasice režiséra Paula Verhoevena z roku 1992 vévodí Sharon Stoneová, které proslulost a titul sexuálního symbolu 90. let zajistila slavná scéna "naostro". Zdatným soupeřem je jí ve filmu Michael Douglas.

Základní instinkt
Základní instinkt | Foto: Aktuálně.cz

A tři komedie

Od adrenalinového fandění českým sportovcům si je možné odpočinout i při třech nenáročných titulech. Dva z nich jsou dílem manželského dua Madonna - Guy Ritchie. Sbal prachy a vypadni (sobota 23.15, Prima) je svižná britská krimikomedie, v které naštěstí režisérova manželka nehraje. Příští správná věc (neděle, 23:50, Prima) je americká romantická komedie, v níž už bohužel Madonna hraje. Nova kontruje komedií Po čem ženy touží (sobota, Nova, 20:00), ve které Mel Gibson zná všechna ženská přání.

 

 

Právě se děje

Další zprávy