MTV: Brünův zadek u Eminemova obličeje byl domluvený

Kamil Fila Kamil Fila
2. 6. 2009 20:00
Reportér se přivrtí do amerických kin 10. července
Foto: archiv

Los Angeles - Před premiérou filmu Brüno (plánovanou v USA na 10. července) se množí skandálky, které mají zvýšit povědomí o hlavním hrdinovi - homosexuálním módním reportérovi z Rakouska.

Ve filmu bude komik Sacha Baron Cohen (dříve Ali-G a Borat) testovat toleranci a hranice smyslu pro humor u nic netušících řadových občanů i celebrit.

Ovšem poslední dobou se potenciál provokovat často utne v zárodku. Buď Cohena-Borata-Brüna lidé poznají, nebo se celebrity raději s předstihem přiznávají, že byly při natáčení napáleny.

Někdy také spolupracují; ať už se chtějí podílet na další Boratově mediální mystifikaci, nebo spíš vytěžit popularitu. To je i případ Brünova výstřelek na předávání filmových cen MTV. Po dvou dnech dohadů hlavní scenárista této show Scott Aukerman potvrdil, že celá scénka byla domluvená a nahraná.

Zadkem na homofoba

Komik vyšňořený coby lascivní anděl se vznášel na lanech nad hlavami diváků v sále, ale vinou "selhání techniky" se zřítil dolů na Eminema. Obemknul ho depilovanými stehny a poskytl mu výhled na svůj holý zadek. Pak se do něj pustila Eminemova ochranka a rapper nakvašeně odešel.

Na první pohled spontánní žertík ovšem stěží mohl vzniknout bez důkladné přípravy. Kamery by nebyly schopné nabídnout tak podrobné záběry a plynule přestříhávat mezi stanovišti. Záznam navíc odhalil, že Eminem měl na klopě mikrofon, aby bylo slyšet, jak nadává.

Foto: archiv

Některé první komentáře soudily, že rapper sice hrál ve filmech, ale i tak by prý stěží uměl sehrát takové překvapení. Nicméně načasování pádu bylo dokonalé nejen v tom, že se Brünův "homosexuální" zadek trefil přímo na Eminemův obličej, ale i v tom, že bílému rapperovi právě vyšla deska, která pokračuje v jeho zálibě chrlení homofobních textů.

K dovršení všeho Brüno vyhlašoval kategorii, v níž vyhrála teenagerská hvězdička Zac Efron z High School Musical. Bruno přitom o sobě na své MySpace (MeinSpace) stránce tvrdí, že je "rakouský Zac Efron". Ani skutečný herec proto nevěděl, zda si po Brünově zavřískání, v němž zaznělo jeho jméno, má jít na pódium pro trofej.

Incident komentoval na své myspacové stránce i Borat coby předchozí inkarnace Brüna: "Můj přítel letěl vzduchem jako velký sokol a potom spadl a přistál na wrapperovi jménem M&M v publiku!"

Ponížení zahradníci...

Před cenami MTV
Před cenami MTV | Foto: archiv

Jiné celebrity se před premiérou aspoň samy hlásí, že je Bruno nachytal - a snaží se z toho udělat legraci dřív, než to zjistí diváci v kinech.

Zpěvačka Paula Abdul, která si v poslední době užívá popularitu jako porotkyně v pěvecké soutěži American Idol, si takto raději vzpomněla, jak ji představitel Borata napálil. Byla tehdy pozvaná, aby si přebrala cenu, kterou měla vyhrát v Německu. V místnosti bylo jen křeslo a v něm Brüno - ve futuristickém oblečku a s vyčesaným čírkem.

Představil se, luskl prsty a zvolal: Zahradníci. Na tento příkaz se dostavili dva Mexičané, padli na všechny čtyři a dostali od Brüna po deseti dolarech. Ale záhy se tam zpěvačce přestalo líbit, když je začal kopat do zadku. Prohlásila, že to není legrace, ale ponižování, a odešla.

Její přiznání by mohl následovat třeba Ben Affleck, kterého se prý Cohenovi podařilo ulovit. Najisto se ví, že Arnold Schwarzenegger bude zpovídán otázkami na svá mladá kulturistická léta a styky s prominentními homosexuály v Mnichově.

Foto: Aktuálně.cz

Jeho odpovědi uvidí i ti, kdo si ho možná pamatují jen ze třetího Terminátora. Americká schvalovací komise nakonec dala filmu o cestách po Americe hodnocení R - což znamená, že na něj mohou do kin diváci mladší 17 let v doprovodu dospělých.

... a jiné špásy

Sacha Baron Cohen zásobuje média i věrné fanoušky před červencovou premiérou filmu také dalšími a dalšími zprávami. Založil Facebook (jejž píše stylově Facebuch), kde každý den najdeme popis jeho běžných činností.

Dozvídáme se například, že při bělení análního otvoru jeho partner konečně objevil ztracenou hlavičku figurky Davida Beckhama, s níž si tak často hrají. A mnoho dalších podrobností.

Brüno má i MySpace přejmenovaný na MeinSpace a vyslovovaný Mein Spass. Kromě hlášek o Efronovi tu mezi jeho "top přáteli" objevíme Josefa Fritzla (s nímž oslavil Národní den sklepů), Haralda Schwarzeneggera či Marii Hitlerovou.

Obě "vymazlené" osobní stránky provází řada fotografií, videí a hypertextových odkazů; to vše spolu s mystifikacemi celý fenomén rozšiřuje i mimo kina.

 

Právě se děje

Další zprávy