Lvy přeji jejich vítězům. Jiné nejmenuji

Irena Hejdová Irena Hejdová
4. 3. 2007 13:20
Rozhovor - Jedním z moderátorů sobotních Českých lvů byl bývalý vegetarián Milan Šteindler
Milan Šteindler předával Českého lva za divácky nejúspěšnější film. Získal jej film Rafťáci režiséra Karla Janáka (vlevo) a producenta Adama Dvořáka.
Milan Šteindler předával Českého lva za divácky nejúspěšnější film. Získal jej film Rafťáci režiséra Karla Janáka (vlevo) a producenta Adama Dvořáka. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz


Jak jste spokojen s výsledky večera?
Jsem spokojen. Mě se Anglický král líbil. Samozřejmě nemoc z povolání je, že nějakou chybu vždycky najdu. Neznám režiséra, který by nenašel na cizím filmu chybu.

Fandil jste Anglickému králi, Krásce nebo Grandhotelu?
To nedokážu říct a ani nemůžu; to ani nejde. Já jsem to přál nejlepšímu filmu. Myslím si, že kdo zvítězil, zvítězil zaslouženě - a nemůžu říct nic o těch, co ceny nezískali. To mě vždycky vysvětloval můj velký učitel a kolega Václav. Ať jsem řekl, co jsem řekl, vždycky doplnil: Nejmenuj.

Líbila se vám Anna Geislerová v Krásce v nesnázích?
Mně se líbí Anna Geislerová vždycky.

Předával jste cenu divácky nejúspěšnějšímu filmu, Rafťákům. Vy jste v nich i hrál
No právě, takže se na mě všichni dívali, že v tom mám nějak prsty. Ale já jsem se na pódiu tvářil, že s tím nemám nic společného - a doufám, že bylo vidět, že to myslím pokrytecky.

Milan Šteindler si na pódiu Lucerny vyráběl z vlastní dlaně maňáska. Pantomimicky.
Milan Šteindler si na pódiu Lucerny vyráběl z vlastní dlaně maňáska. Pantomimicky. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Který z moderátorů se vám líbil, samozřejmě kromě vás?
Jak už jsem řekl: Nejmenuj. Líbili se mi všichni kromě mě. Já to mám takhle vždycky - už dopředu mám mindrák, že to je úplně v prdeli. Když vidím ty ostatní, tak vždycky pochopím, že nejvíc jsem v ní já.

A jak si užíváte vegetariánský raut?
Já jsem byl vegetarián asi půl roku, než přede mě postavili dobrej tatarskej biftek; tím to skončilo. Ještě jsem si dnes nic nedal, ale Vachlerovy rauty jsem už zažil. Proto jsem o tom hovořil i na pódiu - že máme rovnoprávnost, takže masový divák může být zároveň i vegetariánem.

Vracíte se po herectví k režii?
Už teď v březnu začínají přípravy k natáčení filmu O život. Je to taková road movie naruby - protože road movie je většinou o krásných mladých lidech, kteří vyjedou z města a užijí si svobody v přírodě. My to máme opačně - jak se dva mladí lidé sejdou v přírodě, stane se jim nehoda a oni zase mažou zpátky do města. Odehrává se to během 24 hodin, než se tam dostanou.

A kdo je hraje?
To kdybych věděl, tak vám to řeknu, ale ještě je nemáme. Už jsme dělali castingy a viděli jsme řadu herců, ale ještě jsme to neuzavřeli

Milan Šteindler si na pódiu Lucerny vyráběl z vlastní dlaně maňáska. Pantomimicky.
Milan Šteindler si na pódiu Lucerny vyráběl z vlastní dlaně maňáska. Pantomimicky. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

A kde vás ještě uvidíme?
No nedávno jsem poprvé v životě zažil netočnou. Dělají se dotočné nebo předtočné nebo průtočné. S Karlem Janákem jsme oslavili jeho film Láska za milion, který se nakonec letos točit nebude. To byl velmi dobrý večírek

A co Vorlův Gympl?
Má premiéru na podzim. Tam hraju velmi necharakterní postavu fyzikáře, velkého hajzla.

 

Právě se děje

Další zprávy