Lidé odcházeli z premiéry Hostelu

Irena Hejdová Irena Hejdová
21. 2. 2006 23:12
Hostel - Premiéra Hostelu proběhla v hollywoodském stylu. Diváci odcházeli znechuceni.

Před úterní slavnostní premiérou filmu Hostel defilovali tvůrci a hvězdy filmu po červeném koberci. Objevil se tu americký režisér Eli Roth, český kameraman Milan Chadima a české hvězdy filmu Jan Vlasák, Jana Havlíčková a Barbora Nedeljaková.

Atmosféru defilé narušil jen kousek slovenského studenta Igora Barlíka, který mezi jásajícími fanoušky a obdivovateli celebrit vystoupil s transparentem s těmito slovy: "Slovakia hates Eli Roth. Hostel is silly lying crap. Hanba za urážku Slovenska!"

Někteří z premiérových diváků nevydrželi film sledovat a opustili sál, když byl horor přibližně v třetině. Není ovšem jisté, jestli se nechtěli dívat na brutální krvavé scény, jak píše ČTK, nebo - snad v souhlasu s Barlíkovým názorem - na obraz střední Evropy, jejž jim tvůrci ve filmu naservírovali.

A možná jen způsobně vychované V.I.P. publikum ví, co se sluší, a podřídilo se marketingovému sloganu filmu "Zkuste se nepozvracet".

Režisér Eli Roth už oznámil, že chystá pokračování a natáčet chce opět v Praze za asistence českého štábu; zřejmě již od května. V pokračování má dostat větší prostor ruská mafie.

Infobox
Autor fotografie: Falcon

Infobox

Speciál k filmu Hostel

"Věřím, že v Čechách a na Slovensku se může první díl stát klasickou komedií, i když mě určitě někteří Slováci chtějí zabít," pokusil se Roth obrousit hrany příběhu situovaného do okolí Bratislavy.

Na Slovensku, kde bude do kin stejně jako v Česku uveden tento týden, totiž vzbudil odmítavé reakce, například tamní agentury pro cestovní ruch. Ta už se v reakci rozhodla pozvat amerického filmaře na profesionální informativní cestu po Slovensku.

 

Právě se děje

Další zprávy