Hobit: Podívejte se na nové záběry v traileru

Kultura Kultura
6. 8. 2012 17:48
Další trailer Hobita obsahuje nové záběry
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Před pixarovským animákem Rebelka, který míří do tuzemských kin 16. srpna, se v severoamerických kinech objevil trailer na očekávanou fantasy Hobit: Neočekávaná cesta s novými záběry.

Snímek Petera Jacksona bude trojdílnou adaptací populární knihy Hobit J. R. R. Tolkiena, britského spisovatele. První díl Hobita dorazí do našich kin 12. prosince tohoto roku. Druhý se jmenuje Hobit: Cesta tam a zase zpátky a do českých biografů zamíří 12. prosince 2013. Název posledního dílu trilogie zatím není znám. Společnosti MarkMonitor, jíž je studio Warner Bros. klientem, si zaregistrovala domény obsahující spojení "Riddles in the Dark" (Hádanky ve tmě) a "Desolation of Smaug" (Šmakova pustina), která by mohla naznačovat název. První z nich odkazuje k jedné z kapitol Tolkienovy knihy, druhé k zemi zpustošené drakem Šmakem.  

Datum premiéry třetího dílu zatím není známo, ale pravděpodobně se bude jednat o prosinec roku 2014, což bude rok po uvedení druhého dílu. Filmy budou uvedeny i ve 3D formátu.

Trailer obsahuje celkem tři nové scény oproti traileru z loňského prosince. V čase 0:23 vidíme Bilbovu (Martin Freeman) reakci na příjezd čaroděje Gandalfa (Ian McKellen). O víc než minutu později (1:57) se Bilbo schovává za strom v Temném hvozdu a o dvě vteřiny dál prchají lesem Gandalf, trpaslíci a Bilbo.

Nadšení fanoušci mají na pár dní z čeho žít a doufají, že se brzy objeví další díl videodeníku z natáčení, které Peter Jackson nepravidelně zveřejňuje.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jaké budou filmové novinky?

 

Právě se děje

Další zprávy