Třetí Hobit! Peter Jackson utnul dohady

Kultura Kultura
31. 7. 2012 13:20
Tolkienova první kniha ze Středozemě se stane další filmovou trilogií
Peter Jackson.
Peter Jackson. | Foto: Reuters

Praha - Nedávné zvěsti se potvrdily. Režisér a producent Peter Jackson na Facebooku oznámil, že adaptace knihy Hobit bude rozdělena na celé tři filmy. Myšlenka na rozšíření natočeného materiálu se zrodila, když Jackson zhlédl své nové dílo ve střižně.

„Byli jsme opravdu spokojeni s tím, jak nám příběh vyšel, zvláště pokud jde o věrohodnost postav a herců, kteří jim vdechli život," prohlásil režisér. „A to vedlo k jednoduché otázce: Riskneme to a zkusíme vyprávět víc z tohoto příběhu? Odpovědí bylo z našeho pohledu filmařů a fanoušků nepochybné „Ano".

Jackson také vyjádřil názor, podle něhož rozšíření projektu na tři filmy „umožňuje vyprávět úplný příběh Bilba Pytlíka a jeho účast na někdy nebezpečných, ale vždy vzrušujících historických událostech ve Středozemi."

Dva zatím známé názvy hobitích filmů byly „Neočekávaná cesta" (An Unexpected Journey) a „Tam a zase zpátky" (There And Back again). Název nového dílu zatím nebyl potvrzen, ale společnost MarkMonitor na internetu již stačila zaregistrovat dvě nové domény -    http://whois.domaintools.com/desolationofsmaug.com a http://whois.domaintools.com/riddlesindark.com. Z nich vyplývá, že třetím použitým názvem bude buď Hádanky ve tmě (Riddles in the Dark), nebo Šmakova pustina (Desolation of Smaug) - první z nich odkazuje k jedné z kapitol Tolkienovy knihy, druhý k zemi zpustošené drakem Šmakem.  

Datum premiéry třetího dílu zatím není známo, ale pravděpodobně bude následovat rok po předchozím snímku, tedy v prosinci 2014.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com


 

 

Právě se děje

Další zprávy