Hvězda filmu Ptáci tvrdí, že ji režisér Alfred Hitchcock sexuálně obtěžoval

mad
2. 11. 2016 8:05
Herečka Tippi Hedrenová, která se proslavila filmem Ptáci, ve své autobiografii píše, že ji režisér Hitchcock sexuálně napadl. Podle jejich slov se mstil, když odmítala jeho požadavky, a vyhrožoval, že zničí její kariéru.
Hidrenová ve filmu Ptáci
Hidrenová ve filmu Ptáci | Foto: Universal Pictures

Americká herečka Tippi Hedrenová tvrdí, že ji sexuálně napadal Alfred Hitchcock, píše server BBC.

Herečka ve své autobiografii Tippi: A Memoir popisuje, jak se k ní slavný režisér choval. Obtěžování začalo při natáčení filmu Ptáci (1963), ve kterém Hedrenová ztvárnila Melanie Danielsovou, která přijíždí do malého městečka navštívit svého přítele.

Podle informací webu Daily Mail, který získal přístup k memoárům, Hitchcock přikázal členům štábu, aby se s herečkou nebavili. Když viděl, že mluví s jinými muži, byl vzteklý.

Dnes 86letá Hedrenová také tvrdí, že jednou se na ni režisér vrhnul v limuzíně a snažil se ji políbit. Hitchcock ji také měl napadnout v kanceláři a dát na ni ruce. "Bylo to sexuální, perverzní a hnusné a nemohla jsem být víc v šoku a znechucenější," napsala Hedrenová.

Píše, že čím více bojovala, tím byl Hitchcock agresivnější. Začal jí vyhrožovat. Když odmítla jeho požadavky, podíval se jí vztekle zpříma do očí a řekl: "Zničím ti kariéru," vzpomíná herečka.

Herečka také tvrdí, že jí Hitchcock ztěžoval život, když bránil, aby získala Oscara, nebo když jí nedovolil hrát v jiných filmech.

Režisér se měl také Hedrenové mstít, když se natáčela slavná scéna z Ptáků v telefonní budce. Jeden z mechanických ptáků prorazil údajně nerozbitné sklo a střepy herečku poranily.

Jiná scéna, kdy na postavu útočí ptáci uvnitř domu, byla natáčena s živými ptáky, neboť Hitchcock herečce sdělil, že s mechanickými to není možné.

Hedrenová pak strávila pět dní natáčením oné scény, kdy se na ni vrhali ptáci. Herečka se zhroutila poté, co jí jeden pták téměř vyklovnul oko.

I přes negativní zkušenosti s filmařem herečka dorazila v roce 1980 na režisérův pohřeb: "V té době jsem se již uzdravila a posunula dál. Šla jsem mu tam říct 'Sbohem a díky, Hitchi.'"

 

Právě se děje

Další zprávy