Hank a Mike infikují i krabice s českými vejci

Irena Hejdová Irena Hejdová
29. 7. 2008 10:20
Česko atakuje zaječí růžová invaze

Praha - Po nadšeném ohlasu, který vyvolali v Karlových Varech, míří teď dva růžoví velikonoční zajíci do českých kin. A v rámci netradiční kampaně také do českých ulic a do českých lednic.

Snímek Hank a Mike s podtitulem "růžoví, nasraní, nezaměstnaní" vypráví o dvou kamarádech. Hank a Mike se živí jako velikonoční zajíčci, žijí ale v reálném lidském světě.

"Nejsou to lidi převlečení za velikonoční zajíčky, nejsou ani kouzelní, jak si lidé představují, když si třeba vzpomenou na Santa Clause; oni prostě jsou velikonoční zajíčci. Vždycky jimi byli, vždycky jimi budou a nic jiného neumějí," vysvětluje producent Nicholas Tabarrok.

Hank & Mike
Hank & Mike | Foto: Aerofilms

"Makají pro Velikonoční s.r.o. až do okamžiku, kdy nový manažer označí Velikonoce za svátky druhé kategorie a Hanka a Mika propustí," popisuje zápletku distributor. Zajíci propadnou depresím, z těžké situace je zachrání snad jedině zoufalý čin, při kterém to smrdí kriminálem. 

Oba zajíci se představili Česku osobně na karlovarském festivalu; miláčky publika se stali režisér Matthiew Klinck a představitel Hanka Thomas Michael, oba v apartních růžových zaječích kuklách.

Tento čtvrtek vstoupí kanadský snímek do českých kin. Ale už před invazí růžových zajíců se v Praze objevilo několik polystyrénů s Hankem a Mikem.

"Chodíme také s hlavičkami zajíců po městě, necháváme lidi fotit se v nich," říká o kampani Jiří Šebesta ze společnosti Aerofilms, která snímek distribuuje. Příští týden budou v zaječích kuklách vidět na fotografiích i příslušník hradní stráže, prodavačky nebo řidič metra.

Zaječí velikonoční invaze se chystá i do českých lednic. Partnerem je  firma Česká vejce, která na trh dá 200 000 krabic s vajíčky s reklamou na film.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy