Fimfárum 2 se blíží do kin

Hej, ČTK
4. 1. 2006 16:00
Praha - Pokračování pásma animovaných snímků na motivy pohádek Jana Wericha vstoupí do kin 23. února.

Fimfárum 2 má tak premiéru den před 104. výročím narození Jiřího Trnky. Režiséry čtyř nových pohádek jsou Vlasta Pospíšilová (Tři sestry a prsten), Břetislav Pojar (Paleček), Jan Balej (Moře, strýčku, proč je slané?) a Aurel Klimt (Hrbáči z Damašku).

Poslechněte si audio o tom, proč proběhla změna v sestavě tvůrců oproti prvnímu Fimfáru Jana Wericha.

První Fimfárum Jana Wericha bylo uvedeno do kin v roce 2002 jako celovečerní pásmo pěti animovaných pohádek Vlasty Pospíšilové a Aurela Klimta. V českých kinech ho vidělo 120 000 diváků. Film získal jednu z pěti hlavních cen na festivalu dětských animovaných filmů v Moskvě, cenu Kristián na Febiofestu a Martin Velíšek a Petr Poš obdrželi za výtvarné řešení filmu Českého lva.

Také pokračování vzniklo tradiční technikou ruční okénkové animace klasických loutek, ale zároveň nejmodernější technologií obrazového záznamu prostřednictvím digitálních fotoaparátů a počítačů, podobně jako například nedávno do kin uvedená Mrtvá nevěsta Tima Burtona. Film nyní vstoupil do závěrečné fáze postprodukce včetně zvukových dokončovacích prací. Více informací o prvním Fimfáru najdete ZDE.

Rozhovor s Aurelem Klimtem přineseme na Aktuálně v nejbližších dnech.


 

 

Právě se děje

Další zprávy