Filmová loupež krvavé hraběnky je před soudem

rg,krk
18. 9. 2007 14:20
Vyděrači požadovali za kopii půl milionu korun
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Velká filmová loupež se dostal před soud. Karel Lupoměský a Jan Milíč jsou obviněni, že chtěli zpeněžit pracovní kopii připravovaného snímku Bathory. Informovaly o tom Lidové noviny.

Nejprve nabízeli čtyři DVD bulvárnímu časopisu Paparazzi, ten však záběry koupit nechtěl. Poté požadovali na producentce snímku Deaně Jakubiskové-Horváthové 450 tisíc korun za to, že film nezveřejní. Na místě dohodnuté předávky ALE čekalo na Milíče šest policistů.

Není zcela zřejmé, jak pracovní kopie unikla. Podle LN Milič tvrdí, že dévédéčka našel Lupoměský v kontejneru a sám celou akci vymyslel a řídil. Lupoměský zase při výslechu na policii obvinil Miliče a popřel, že by měl s vydíráním cokoliv společného.´

U soudu Lupoměský odmítl vypovídat a odkázal na dřívější výpověď. Milič naopak se zněním obžaloby souhlasil, ale za iniciátora vydírání označil Lupoměského.

Sama producentka u soudu podotkla, že k tomu mohlo dojít ve střižně. Tam se Báthory střídal se snímkem Bestiář, na kterém Lupoměský pracoval.

Karel Lupoměský je známý z jiného soudního sporu. Předloni zažaloval TV Nova, že mu v soutěži Chcete být milionářem? byla položena nekorektní otázka. Vyhrál a stanice mu pak zaplatila tři miliony korun.

Dosud nejdražší středoevropský film s rozpočtem 12 milionů euro se oprti původním plánům zpozdil a bude mít premiéru až v lednu. Hrdinkou nejnovějšího díla Juraje Jakubiska je Čachtická paní, hraběnka Alžběta Bathoryová.

 

Právě se děje

Další zprávy