Důchodce Belmondo se po mrtvici vrací k filmu

gra, ČTK
31. 7. 2007 10:45
Bude to jeho první role po vážné nemoci
Foto: Aktuálně.cz

Paříž - Legendární francouzský herec Jean-Paul Belmondo se šest let po vážné mozkové příhodě vrátí na filmové plátno.

Belmondo, který oslavil letos čtyřiasedmdesátiny, se dohodl s režisérem Francisem Hustlerem, že bude hlavním hrdinou jeho nového filmu.  Film Un homme et son chien (Muž a jeho pes) je remakem italského snímku Umberto D. režiséra Vittoria de Sicy z roku 1951.

Jedná se o příběh učitele v důchodu, který žije v chudobě, ve které mu je jediným společníkem pes.Natáčet se má v Paříži a Marseille po dobu šesti týdnů. Začátek natáčení zatím nebyl stanoven.

Deník Le Parisien označil návrat čtyřiasedmdesátiletého Belmonda za mile překvapivou zprávu pro početné hercovy fanoušky, kteří se už smiřovali s myšlenkou, že kariéra této legendy světové kinematografie skončila. Sám herec totiž často naznačoval, že se k filmu už asi nevrátí.

Foto: Aktuálně.cz
 

Začínal v Godardových filmech Bláznivý Petříček nebo U konce s dechem. Později ho ale proslavily komedie a kriminální snímky s kaskadérskými kousky, ve kterých hrával svérázné detektivy.  To platí o filmech Borsalino, Zvíře, Muž z Acapulca nebo Velký šéf. Na kontě má přes osmdesát rolí.

Naposledy natáčel v roce 2000. Rok poté po mozkové mrtvici ochrnul na půl těla, navíc v rámci rehabilitace několik let poté upadl a nepříjemně se zranil. V posledních letech se však cvičením zotavil natolik, že je připraven hrát.

Ve středu už ve studiu u Paříže nacvičoval text. "Bylo to krásné, ohromně dojemné ho vidět  tak ponořeného do filmu," citoval list producenta snímku Jeana-Louise Liviho.

Na plátně se objevil před sedmi lety ve snímcích Amazonka a Herci. Čeští diváci ho mohli naposledy vidět ve filmu Možná.

 

Právě se děje

Další zprávy