Craig bude Jejímu veličenstvu sloužit ještě pětkrát

kul
31. 10. 2007 17:40
Vysmívaný herec má nejlukrativnější bondovskou smlouvu
Daniel Craig na premiéře Casina Royal v Pekingu.
Daniel Craig na premiéře Casina Royal v Pekingu. | Foto: Reuters

Londýn - Nejdřív mu nemohli přijít na jméno, překřtili ho podle barvy vlasů na Jamese Blonda a chtěli bojkotovat loňskou premiéru jedenadvacáté bondovky Casino Royale. Teď má Daniel Craig smlouvu, podle které se objeví jako agent 007 ještě v dalších pěti filmech.

Tím se minimálně dotáhne na nejoblíběnějšího Bonda v historii, skotského herce Seana Connneryho, bude jen jeden film za nejobsazovanějším Rogerem Moorem, který má za sebou sedm misí za účelem upevnění pozice popkulturní ikony.

Zatím bylo jasné, že Craig, který převzal roli po Pierci Brosnanovi, ztvární příslušníka britské MI6 ještě jednou: dvaadvacátá bondovka by se měla v kinech podle serveru Českénoviny.cz objevit v listopadu 2008.

Teď se objevila informace, že se jako agent Jejího Veličenstva objeví ještě v dalších čtyřech filmech. Rekordní smlouva s hollywoodským studiem MGM mu za deset let přinese nejméně 60 milionů dolarů.

Kromě toho totiž studio devětatřicetiletému herci přiznalo pohyblivou složku, která se bude odvíjet od tržeb. A ty by mohly být velmi zajímavé, vždyť jeho bondovský debut je komerčně nerjúspěšnějším dílem celé série. A to je také důvod, proč si chce MGM Craiga pojistit.

Měřeno finanční stránkou věci si tedy producenti Craiga cení mnohem více než předchozích představitelů Jamese Bonda, podotýkají Českénoviny.cz.

Britští kritici hned po premiéře Casina Royale mluvili o návratu starého stylu, rozplývali se nad Craigovým drsným pojetím Bonda a dalším životem jedné z mála sérií, kterou nezničila obměna hlavní role.

 

Právě se děje

Další zprávy