Českým kinům vládne Troška s pobočníkem Asterixem

Irena Hejdová Irena Hejdová
26. 2. 2008 20:40
Malé, velké i věčné děti se radují a kinaři mají pré
Nejkrásnější hádanka
Nejkrásnější hádanka | Foto: Falcon

Praha - Ani Matějská pouť neodlákala hordy malých diváků od návštěvy kina. Svědčí o tom první místa žebříčku tržeb českých kin. Na špici ční velké dítě české kinematografie, Zdeněk Troška s pohádkou Nejkrásnější hádanka.

Jeho Matěj v podání Jana Dolanského si v ní vyhádal svou Majdalenku, což po prvním víkendu vyneslo třímilionové tržby a 29 810 diváků.

Druhé místo dál okupuje francouzský Asterix a Olympijské hry. Taškařice s živým Asterixem a hordou mrcasících se "herců" od Alaina Delona přes Gerarda Depardieu až po Adrianu Sklenaříkovou se drží v žebříčku už čtyři týdny.

Foto: Aktuálně.cz

Rodiče kinachtivých dětí musí mít někdy hodně silný žaludek. Film už má na kontě přes 20 milionů korun a 173 tisíc diváků.

I třetí místo patří (věčným) dětem - pokračování Lovců pokladů s podtitulem Kniha tajemství utržilo už 6,3 milionu korun a Nicolase Cage pátrajícího po okolnostech smrti Abrahama Lincolna vidělo 48 tisíc diváků.

Čtvrté místo si u věčných kluků, kteří ho ještě mají v dobré paměti jako zrnitého hrdinu z prvních videopřehrávačů, i u jejich potomků vystřílel Rambo a s ním i jednašedesátiletý Sylvester Stallone. Do pekla a zpět se s ním vydalo přes 13 tisíc diváků, kteří vynesli 1,8 milionu korun.

Páté místo patří infantilitce z české kolekce. Milan Šteindler svou oplodňovací komedií O život zaujal už 54 tisíc diváků, kteří u pokladen vyplázli za Vojtu Kotka, Dorotu Nvotovou a lístky 6,8 milionu korun.

O život
O život | Foto: HCE

Duch křesťanskodemokratického poslance Palcáta může přesedlat ze spermií na nějaký luxusnější dopravní prostředek.

Na šestém místě se drží český dokument Občan Havel, který po čtyřech týdnech v kinech vidělo 69 tisíc diváků a vydělal 8,5 milionu korun.

Sedmé místo patří krvavému holiči Sweeney Toddovi, osmé Renčovým rafťákům z Na vlastní nebezpečí. Na devátém je americký remake hororu Oko, na desátém půvabná politická komedie Soukromá válka pana Wilsona.

 

Právě se děje

Další zprávy