Televize stáhla z vysílání pořad o Jacksonovi. Rodinu popudilo ztvárnění zpěváka bílým hercem

mad
13. 1. 2017 15:28
Dcera Michaela Jacksona otevřeně kritizovala nový pořad o svém otci, kterého v epizodě seriálu stanice Sky hraje Joseph Fiennes. Poté, co zhlédla první ukázky, napsala, že ji pořad uráží a chce se jí zvracet. Televize díl z vysílání stáhla.
J. Fiennes jako Michael Jackson.
J. Fiennes jako Michael Jackson. | Foto: Sky

Placená britská televize Sky se rozhodla neodvysílat pořad o Michaelu Jacksonovi poté, co si jeho rodina stěžovala na obsah, píše server BBC.

Do role Jacksona byl obsazen herec Joseph Fiennes. Reakcí byla petice, kterou podepsalo přes 20 tisíc lidí. Jednou z hlavních výtek bylo právě obsazení bílého herce do role jednoho z nejznámějších černošských zpěváků.

Paris Jacksonová, dcera zesnulého zpěváka, na svém twitterovém účtu ve čtvrtek ke zveřejněné ukázce z epizody uvedla, že ji záběry nesmírně uráží a chce se jí zvracet.

Dodala: "Rozčiluje mě, když vidím, jak zjevně úmyslná je jejich snaha urazit nejenom mého otce, ale také mou kmotru Liz."

Epizoda pořadu Urban Myths měla být odvysílána 19. ledna a vyprávěla o tom, jak se údajně Jackson vydal s Elizabeth Taylor a Marlonem Brandem z New Yorku do Los Angeles po útocích 11. září 2001.

Televize Sky v prohlášení uvedla: "Rozhodli jsme se epizodu neodvysílat vzhledem k znepokojení, které vyvolala u rodiny Michaela Jacksona. Vytkli jsme si za cíl nevážným pohledem ukázat údajně pravdivé události, ale nikdy jsme nechtěli nikoho urazit. Joseph Fiennes naše rozhodnutí podporuje."

 

Právě se děje

Další zprávy