Angelia Jolie v Praze točí, Brad tu řídí helikoptéru

gra
3. 5. 2007 12:50
Herečka hraje vražedkyni ve snímku Wanted

Praha - Jednatřicetiletá hrdinka filmů Lara Croft: Tomb Raider nebo Mr. & Mrs. Smith nepřijela do Prahy adoptovat další dítě, jak by se mohlo zdát podle jejích posledních aktivit. Od středy tu za nahánění novinářů natáčí akční film Wanted.

Ratolesti ale vzala s sebou a její manžel Brad Pitt s nimi dovádí na zahradě pronajaté vily v Praze Bubenči, jak už ví celé Česko. 

Postava nájemné vražedkyně Fox byla původně nabídnuta Halle Berryové, nakonec ale nabídku přijala právě Jolieová. Měla prý jedinou podmínku - že vezme s sebou do Prahy rodinu. Deník The Sun v minulosti napsal, že Jolieová zde Pittovi zařídila kurz řízení helikoptéry, aby se nenudil.

Angelina Jolieová si v akčním příběhu zahraje členku tajného spolku zabijáků z povolání. Vede ho postava, již představuje držitel Oscara Morgan Freeman. Hlavní roli ve filmu ale hraje zatím spíše neznámý James McAvoy.

Foto: AskMen.com

Ten se nedávno objevil ve snímku Poslední skotský král a Prahu už zná; točil tu dobrodružnou fantasy Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Její pokračování s podtitulem Princ Kaspian se v Praze právě natáčí, ale bez Avoye, kterého plně vytíží právě Wanted.

Superhrdinský komiks Wanted autorů Marka Millara a J. G. Jonese vypráví příběh obyčejného úředníka, který najednou zjistí, že  jeho dlouho pohřešovaný otec je násilník a nájemný vrah. Zjistí, že otec - superpadouch měl krycí jméno Killer (Zabiják) a že mu odkázal svou živnost.

Poté, co je otec zabit, naverbují syna do tajné organizace zabijáků a trénují ho, aby mohl pokračovat v rodinných šlépějích. Mezitím v sobě objeví i nadlidské schopnosti, o kterých neměl ani tušení.

Kritici srovnávají Wanted například s Moorovými Strážci - ovšem ve Wanted jsou místo hrdinů padouši, v knize je daleko víc cynismu, násilí, ale i černého humoru a bizarních postav.

Na letošním fóru se neukáží, loni ale byli přítomni celé čtyři dny. Angelina Jolie a Brad Pitt.
Na letošním fóru se neukáží, loni ale byli přítomni celé čtyři dny. Angelina Jolie a Brad Pitt. | Foto: WEF

Projekt do Česka přivezla společnost Stillking Films a natáčet se má dvanáct týdnů. Pokud tu Freeman stráví celou tuto dobu, mohl by v Praze oslavit sedmdesáté narozeniny, které připadají na 1. června. Joliová  odjede z Česka mnohem dřív, funkcionalistickou Gibiánovu vilu v Praze si pronajala  jen na pět týdnů.

Přesná místa natáčení se tají - Barrandov je prý zcela mimo hru, jejich ateliéry jsou podle mluvčího zcela plně vytíženy filmy Babylon A.D. a zmíněným Princem Kaspianem. Z Česka se pak natáčení přesune do Chicaga.

Na režisérské křeslo usedl Timur Bekmambetov z Kazachstánu, jenž se proslavil ruským velkofilmem Noční hlídka, adaptací fantasy knihy Sergeje Lukjaněnka. Úspěch mělo také pokračování s názvem Denní hlídka; třetí část režisér točil rovnou v angličtině za pomoci americké firmy Fox.

Pokud vše půjde podle plánu, americký divák se nového snímku dočká 28. března, v českých hájích by se pak měl objevil 3. dubna příštího roku. Vydání překladu komiksu chystá už na letošní rok nakladatelství Crew.

 

Právě se děje

Další zprávy