Do Brodu prý míří až 20 tisíc posluchačů

Roman Staněk
3. 7. 2006 15:55
Rock for People - Počasí nás nerozhází, vzkazuje pořadatel Šimon Kotek návštěvníkům nabitého festivalu v Českém Brodě.
Manu Chao
Manu Chao | Foto: Aktuálně.cz

Přehlídka jim od včerejška až do čtvrtka nabízí přes stovku jmen na čtyřech scénách.

Rock for People se takřka pravidelně potýká s nepřízní počasí. Objednali jste letos sluníčko?
Letos bude nádherně, mírný vánek, sluníčko, stálo nás to hodně peněz. Ne vážně - Brod je proslulý deštivým počasím. Na začátku července je vždycky vrtkavo. Loni byl intenzivní déšť hned druhý den, ale celkem slušně jme se s tím poprali. Zatímco ostatní pořadatelé za podstatně lehčí situace festivaly rušili, my se snažili pracovat na tom, aby se pokračovalo pokud možno bez omezení.

Sunshine
Sunshine | Foto: Petr Konečný

A co když zase bude pršet?
Máme opět připravené piliny, štěrk a další materiály. V pohotovosti bagry, auta i další techniku pro případ potřeby. Pro návštěvníky jsme letos nakoupili hromadu pláštěnek, které budou k dispozici za drobný peníz. Navíc máme letos o mnoho víc krytých doprovodných akcí typu čítárna a  game zone  plus dvě kryté scény.

Jak to vypadá s avizovanými hvězdami? Přijedou všechny? Odřekl někdo účast? Chystáte ještě nějaké překvapení?
Kapely dorazí všechny, zatím není důvod, aby nepřijely. Může se stát, že někdo onemocní, zraní se, ale doufejme, že se tak nestane. Hudebních překvapení je řada. A pokud někdo přece jen odřekne, máme v záloze takové řešení, aby posluchači nepřišli zkrátka.

Foto: Aktuálně.cz

Na které koncerty se vy sám nejvíce těšíte?
Já osobně nejvíc na kapely Seth Lakeman, New York Ska Jazz Ensemble, Nebula, Frames, Gocoo, Los de Abajo - a určitě na Manu Chaa. Z českých pak na Eggnoise, Blue effect nebo Sto zvířat. Jsem zvědavý na spoustu jmen, ale na tyhle se určitě zajdu podívat

Kolik letos podle Vás dorazí lidí?
Předprodej naznačuje, že jich přijde více než loni - což bylo 15 tisíc. Myslím, že bychom se mohli přiblížit hranici 20 tisíc  Ale záleží na počasí  - hodně lidí se rozhoduje až v den, kdy mají vyrazit...

A jaká zlepšení jste pro ně nově přichystali?
Každoročně se snažíme o zlepšování servisu typu internetová kavárna, zmíněná čítárna, kromě běžných záchodů nabízíme i luxusnější placené toalety a sprchy. Chceme, aby se lidi na Rock for People cítili dobře. A taky se pochopitelně snažíme zlepšovat program a kromě velkých hvězd vozit i třeba méně známé, ale vynikající kapely.

  • Informace o festivalu najdete v naší
    speciální příloze
    adrese přehlídky. 

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy