Další protesty Opus Dei proti Šifře

ČTK, Hej
16. 2. 2006 17:30
Řím - Konzervativní katolická organizace pokračuje v atacích na chystanou filmovou adaptaci bestselleru. VIDEO

Ani podle svého nejnovějšího prohlášení sice Opus Dei nehodlá věřící vyzývat k bojkotu nadcházejícího filmu Šifra mistra Leonarda, naznačuje ale současně, že tvůrci by měli změnit scénář, který by mohl věřící urážet.

Foto: www.imdb.com

Opus Dei je v knize vykreslena jako vraždící sekta prahnoucí po moci. Autor především prostřednictvím svých hrdinů naznačuje, že Ježíš Kristus byl ženatý s Máří Magdalenou a že s ní měl potomka - a že Opus Dei a vedení katolické církve se celá staletí snaží tuto pravdu skrýt.

"Šifra mistra Leonarda přináší deformovaný obraz katolické církve," upozorňuje Opus Dei ve svém prohlášení. Kniha i film přitom nabízely podle Opus Dei možnost ukázat činnost této organizace i církve v pravém světle, například její charitativní práci v Africe.

Sony Pictures, která film natáčí, kontruje tím, že film má podobu fikce, jejímž záměrem není poškodit jakoukoliv organizaci.

Film podle úspěšného bestselleru Šifra mistra Leonarda amerického spisovatele Dana Browna bude mít premiéru v květnu (i v českých kinech), režisérem je Ron Howard a v hlavních rolích se objeví filmové hvězdy Tom Hanks a Audrey Tautouová.

  • O předchozích protestech Opus Dei  i obsahu knihy čtěte ZDE


 

 

Právě se děje

Další zprávy