BBC odvysílá Lennonův rozhovor o Beatles

ČTK, kiz
18. 11. 2005 12:01
Londýn - Britská rozhlasová stanice BBC bude poprvé vysílat rozhovor s Johnem Lennonem pořízený v roce 1970.
John Lenon
John Lenon | Foto: Profimédia

Útočí v něm na Paula McCartneyho, ostatní členy skupiny Beatles, na Rolling Stones a hovoří o svých plánech. Rozhovor byl pořízen v době, kdy Beatles ještě formálně existovali jako skupina, ale Lennon a McCartney už spolu hovořili jen prostřednictvím právníků. BBC zařadí hodinový rozhovor natočený v New Yorku do vysílání v souvislosti s letošním 25. výročím Lennonovy smrti.

Produkční BBC Simon Hollis řekl, že interview je emotivně silné a Lennon ukazuje všechny barvy - je agresivní, ironický, kousavý, zranitelný, zoufalý i vzteklý. Lennon v rozhovoru říká, že jeho hudební partnerství s McCartneym skončilo v roce 1962 a od té doby psali nejlepší věci každý zvlášť. V jednu chvíli říká, že Paul je samá forma a žádná podstata, ale za chvíli říká, že on a Paul jsou si jako hudebníci rovni.

Beatles jsou podle něj kapela, která je vysoko nad ostatními, ale Lennon zároveň také říká, že skupina zadusila jeho kreativitu. O Rolling Stones tvrdí, že nikdy nedosáhli úrovně Beatles a jejich frontman Mick Jagger je podle Lennona směšný.

Rozhovor byl kdysi vydán jako časopisecký článek, ale dosud nikdy nebyl vysílán.

 

Právě se děje

Další zprávy