Ach! Pes roztrhal Elvisova medvídka!

Irena Hejdová Irena Hejdová
3. 8. 2006 12:30
Londýn - Britský pes roztrhal v úterý Elvisovu hračku za 40 tisíc liber, protože smrděla. A co na to Elvis?

Dobrman Barney měl hlídat vzácného medvídka značky Steiff, pojmenovaného Mabel. Ten byl zapůjčen pro výstavu medvídků v sommersetském Wookey Hole Caves.

Medvídek byl vyrobený v roce 1909 v Německu a dříve patřil již zesnulému zpěvákovi Elvisu Presleyovi. Na presleyovské aukci v Memphisu hračku koupil sommersetský aristokrat Sir Benjamin Slade, který ji také zapůjčil na zmíněnou výstavu.

Barney s Gregem Westem
Barney s Gregem Westem | Foto: BBC

Pes odtrhl medvídkovi hlavu a napadl i několik dalších medvídků "Tomu šílenému útoku podlehlo kolem 100 medvídků. Někteří byli jen trochu přežvýkáni, jiní měli ale opravdu zničující zranění.," řekl hlavní ředitel Wookey Hole Daniel Medley.

"Měli utrhané ruce, nohy se válely všude kolem, byl to úplný masakr. Nikdy jsem neviděl takový nepořádek, všude byly chomáče vycpávek a kusy medvídků," dodal. Barney způsobil v expozici škody na dalších medvídcích celkem za 20 tisíc liber.

Bezpečnostní strážce Greg West, který měl s Barneym službu, nebyl schopen vysvětlit, co jeho psa tak rozzuřilo. "Šest let to byl skvělý hlídací pes. Nemůžu uvěřit tomu, co udělal," dodal.

Presleyův medvídek Mabel
Presleyův medvídek Mabel | Foto: CNN

"Je možné, že Barneyho nejhlubší instinkty probudil ten tulácký zápach, který se z Mabel linul. Nebo jen žárlil - zrovna jsem Mabel pohladil a řekl, jaký je to krásný malý medvídek," vysvětlil.

Barneyho další budoucnost je podle odpovědných osob nejistá, možná skončí na farmě, kde bude moci už jen honit slepice.

Zprávu o zničeném medvídkovi přinesla dnes řada světových médií včetně britské BBC, agentury Reuters, televize CNN či deníku Boston Globe.

Výstava medvídků po Barneyho zásahu
Výstava medvídků po Barneyho zásahu | Foto: BBC

Barney má tak z ostudy kabát, média mají v okurkové sezoně o čem psát a třeba ta hrůzná událost vyprovokuje i Elvise, aby konečně veřejně vystoupil z utajení.

Řada Elvisových fanoušků totiž dodnes doufá, že Elvis v roce 1977 nezemřel, ale stále žije. Pod falešnou identitou a po plastické operaci kdesi v Karibiku či v přestrojení za sebe sama obráží srazy Elvisů. Kde ho asi zastihne zpráva o zničení jeho milované hračky?

 

 

Právě se děje

Další zprávy