reklama

Houby - Fotosoutěž 2012

Smaženice na šalotce, tatarák z lišek. Tak vaří z hub čeští šéfkuchaři

Smaženice na šalotce, tatarák z lišek. Tak vaří z hub čeští šéfkuchaři
Prohlédnout si 15 fotografií
"Lesní houby jsou super. Nejraději mám hřiby a ryzce, ze kterých se dá připravit skvělé ragú. Co třeba takové domácí ravioli plněné sýrem ricotta s restovanými hříbky," říká Jiří Štift z restaurace Essensia v pražském Mandarin Hotel Oriental. Těstoviny doporučuje domácí.
Příprava domácího nudlového těsta bývala dřív samozřejmostí v každé domácnosti a především na venkově. Zatímco u nás se používá spíš hrubá nebo polohrubá mouka a připravují se zejména nudle různých rozměrů, italská kuchyně používá na čerstvé vaječné těstoviny hladkou mouku. Tvarů těstovin jsou doslova stovky (včetně názvů). Ravioli jsou plněné těstoviny a druhů jejich náplní je nekonečné množství. Jednou z nich je podle Štifta například i výtečná houbová doplněná tvarohovým sýrem ricotta. (ilustrační foto)
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama
Zprávy
  • Domácí
  • Zahraničí
  • Ekonomika
  • Datavize
  • Auto
Názory
  • Komentáře
  • Podcasty
  • Na Dotek
  • Podivné zločiny
  • Co z tebe bude?!
Sport
  • Fotbal
  • Hokej
  • Tenis
  • Motorismus
  • Biatlon
  • Ostatní sporty
Spotlight
  • Video
  • Den v 60 sekundách
  • Historky z placu
  • Zpátečka
  • Politické bizáry
  • My, kdysi
Kultura
  • Film a televize
  • Hudba
  • Klasická hudba
  • Literatura
  • Divadlo
  • Umění
Lifestyle
  • Magazín
  • Žena
  • Bydlení
  • Cestování
  • Foto
  • Kvízy
Speciály
  • Chytré Česko
  • My a deziformace
  • Vize město
  • Porodnictví
  • Změna směru
  • BeNative
Tiráž  |  Napište nám  |  RSS  |  Hlavní zprávy do e-mailu

Centrum.cz  |  Atlas.cz 1999 – 2025 © Economia, a.s.  |  O nás  |  Všechny služby  |  Volná místa

Inzerce  |  Služby firmám  |  Všeobecné podmínky  |  Cookies  |  Nastavení soukromí  |  Ochrana osobních údajů  |  Zpracování osobních údajů  |  AV služby a přístupnost  |  Nápověda

Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.