V říjnu vyrážím na turné, oznámil Tomáš Klus. Rok odmítal nabídky a věnoval se rodině

ČTK ČTK
15. 3. 2016 17:00
Písničkář Tomáš Klus vyrazí v říjnu po roční umělecké pauze na nové turné. Během pauzy se Klus věnuje rodině. Přestože se Klus na veřejnosti naposledy představil loni v září a ohlasy hudební kritiky na jeho poslední desku Anat život není byly spíše negativní, minulý týden popáté zvítězil ve čtenářské anketě Žebřík jako zpěvák roku.
Tomáš Klus
Tomáš Klus | Foto: ČTK

Praha - Písničkář Tomáš Klus ukončí v říjnu svou roční uměleckou pauzu a vyrazí na nové turné. Na koncertech po kulturních domech ho doprovodí původní kapela včetně dlouholetého souputníka Jiřího Kučerovského. "Nedávno jsme měli po půl roce první zkoušku a bylo to těsně před ukápnutím slzy,"  sdělil devětadvacetiletý Klus. Během pauzy se Klus věnuje rodině.

Přestože se Klus na veřejnosti naposledy představil loni v září a ohlasy hudební kritiky na jeho poslední desku Anat život není byly spíše negativní, minulý týden popáté zvítězil ve čtenářské anketě Žebřík jako zpěvák roku. "Mám takový až ´politický pocit´, že těžím z něčeho, co jsem neudělal. Ale jsem rád, že se na mě nezapomnělo. A beru to tak, že naše poslední deska není tak špatná, jak se o ní psalo," řekl.

Na rozdíl od minulosti Klus prý nyní přemýšlí nejen o tom, co dělá v současnosti, ale i tom, co bude dělat v budoucnosti. "Rozhodl jsem se trochu zprofesionalizovat sám sebe, takže moje kariéra už bude plně v mých rukách," uvedl a dodal, že již začíná pracovat na nových písních. "Jsem v takové mezifázi, kdy hledám jazykové i hudební prostředky. Člověk by měl být neustále v nějakém vývoji. Nelíbí se mi, když se nějací kolegové smíří s tím, že něco funguje," podotkl.

Absolvent Divadelní fakulty Akademie múzických umění loni uvedl, že kvůli pauze odmítl nabídky na divadlo i na film. Nakonec se však letos objevil v seriálu Na vodě, kde režii Milana Cieslara ztvárnil "pronajímatele luxusního hausbótu k hrátkám manželským i nemanželským". "Ohlas seriálu mě překvapuje, protože si myslím, že to mohlo být lepší. Ale hrát před kamerou mě strašně začalo bavit," uvedl.

Klusova deska Proměnamě se stala nejprodávanějším albem roku 2014. Před čtyřmi lety porazil v anketě Český slavík Karla Gotta, později se rozhodl anketu bojkotovat kvůli údajné cenzuře kontroverzního rappera Martina Pohla vystupujícího pod jménem Řezník. Své fanoušky Klus požádal, aby mu do ankety hlasy neposílali. Přesto skončil předloni a loni v Českém slavíku v kategorii zpěváků na druhém místě, ceremoniálu se však nezúčastnil.

Současné vnímání politiky je část vývoje, kterým procházíme. Bylo tu ohromný nadšení po revoluci, pak zase brutální znechucení, teď je to lepší, spíš jsme ochotni věřit různým heslům, míní Tomáš Klus. | Video: DVTV
 

Právě se děje

Další zprávy