Vizovické Trnkobraní láká na Kluse, Farnou i knedlíky

ČTK ČTK
17. 8. 2015 15:52
Tradice festivalu pojmenovaného po švestce (valašsky trnce) sahá do 60. let. S nápadem přišel místní lékárník Miloš Žabka, který se nechal inspirovat mikulovským a znojemským vinobraním.
Ewa Farna
Ewa Farna | Foto: YouTube repro

Vizovice (Zlínsko) – Zpěváci Tomáš Klus, Michal Hrůza a Ewa Farna i kapely Chinaski, Divokej Bill, Vypsaná Fixa a Mandrage vystoupí na festivalu Vizovické Trnkobraní. Akce se v areálu vizovické likérky koná od 21. do 22. srpna. Festival zpestří tradiční soutěž v pojídání knedlíků, sdělila ČTK za pořadatele Klára Mixová.

Návštěvníci se mohou těšit také na vystoupení Jiřího Schmitzera, Anny K, Vladimíra Mišíka, Visacího zámku, skupiny Horkýže Slíže nebo Xindla X. Na dvoudenním festivalu na pódium vystoupí i UDG, Lake Malawi, Nebe a také domácí skupina Fleret.

Dvě hlavní pódia doplní alternativní scéna, kde nebude chybět divadlo včetně hudebních pohádek pro děti a vystoupení komiků. Připraven bude dětský koutek a Jelínkův biograf. Klání v pojídání švestkových knedlíků se uskuteční v sobotu 22. srpna ve 13:20. Novinkou je přesunutí folklorního programu pořádaného městem na sobotu.

"Zahraje zde například soubor valašských písní a tanců Vizovjánek, cimbálovka Ocún a s tanečními čísly se zde představí Vlčnovské búdové umělkyně. Připraven bude i řemeslný jarmark," uvedla Mixová.

Původní název švestkobraní po domluvě místního ředitele pálenice a zakladatele festivalu přešel na trnkobraní. Festival loni navštívilo kolem 14 000 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy