Nickelback v Praze nevystoupí, kapela ruší celé turné

ČTK ČTK
14. 8. 2015 14:03
Kanadská rocková skupina zrušila kromě pražského koncertu i evropskou část turné, důvodem jsou zdravotní komplikace zpěváka Chada Kroegera.
Nickelback
Nickelback | Foto: ČTK

Praha – Skupina Nickelback nevystoupí na koncertu v Praze, který se měl konat 17. října v O2 areně. Vzhledem k doporučení prodloužit hlasový klid zpěváka Chada Kroegera skupina zrušila všechny termíny evropského turné ke svému osmému studiovému albu s názvem No Fixed Address. Za pořádající agenturu Live Nation to sdělil Petr Novák.

Předprodej vstupenek v cenách od 990 do 1490 korun byl zahájen loni 4. prosince. Vstupenky lze vracet v místech jejich zakoupení od 24. srpna do 31. října.

"Kroeger, kterému byla v červnu diagnostikována cysta hlasivkového vazu, v poslední době podstoupil operaci a ošetřující lékaři mu doporučili vokální odpočinek pro příštích šest až devět měsíců, aby se plně zotavil," uvedl Novák.

Nickelback zrušili druhou část letošního severoamerického turné v červnu, kdy lékaři poprvé diagnostikovali Kroegerovi cystu na hlasivkách a doporučili mu operační zákrok. Přestože byli lékaři spokojeni s výsledkem operace a kapela byla připravena pokračovat v koncertování v rámci evropské části turné v září, ukázalo se, že Kroeger bude potřebovat k rekonvalescenci a úplnému uzdravení delší čas.

"Nejvíc ze všeho je nám líto našich fanoušků, se kterými se nepotkáme na našem podzimním turné, ale Chadovo zdraví, léčba a úplné uzdravení jsou to, co je právě teď nejdůležitější. Při správném množství času doufáme, že ho budeme mít zpět silnějšího a lepšího než kdy předtím. Děkujeme všem za podporu a pochopení během tohoto těžkého období a těšíme se, až se brzy vrátíme na cestu a budeme opět koncertovat," vzkázala kapela.

 

Právě se děje

Další zprávy