Koller chystá velké koncerty. Láká na Lucii i čtyři bubeníky

ČTK ČTK
7. 5. 2015 11:20
David Koller představí své nové album ČeskosLOVEnsko na třech velkých koncertech, sérii odstartuje začátkem června vystoupením v Praze.
plakát k turné Davida Kollera
plakát k turné Davida Kollera | Foto: Brainzone

Praha - Zpěvák a skladatel David Koller představí písně ze svého nového alba ČeskosLOVEnsko na třech velkých koncertech 4. června v pražském Foru Karlín, 14. června v Brně na hradě Špilberk a 30. května v zámecké zahradě v Ostrově nad Ohří. Vedle nových skladeb zazní průřez Kollerovou diskografií včetně hitů skupiny Lucie.

Design pódia a světla nové Kollerovy scény dostal na starost Lukáš Patzenhauer, který se podílel už na vzhledu scény během loňského comebacku Lucie. Dvouhodinová show bude postavená na výkonech muzikantů, kteří Kollera doprovázejí už deset let. Na kytaru bude hrát kytarista a producent Michal Pelant, na basu Marek Minárik, který jako člen Lucie natočil desku Černý kočky, mokrý žáby a na klávesy Michal Nejtek. Za bicí se posadí současný člen koncertní sestavy Lucie Adam Koller a Tomáš Marek, který s Lucií koncertoval posledních osm let před rozpadem.

David Koller - Ani Ty Ani Já | Video: YouTube

"Na novém albu jsme přes sebe vrstvili hodně bicích. Takže kromě mě, Adama a Tomáše přibereme ještě dalšího bubeníka Víťu Halšku, který s námi několik let hostuje a podílel se i na nahrávání ČeskosLOVEnska," uvedl Koller. Hostem všech tří koncertů bude slovenský zpěvák Peter Aristone, který na sebe nedávno upozornil, když získal ke spolupráci na své sólové nahrávce bývalou zpěvačku Spice Girls Mel C nebo zpěváka Jamese Deana Bradfielda.

Album ČeskosLOVEnsko se již několik týdnů drží v popředí žebříčku nejprodávanějších nahrávek v České republice a má úspěch i u kritiky.

 

Právě se děje

Další zprávy