Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Proč je nejlepší kuchyně ve tvaru L?

komerční článek
1. 10. 2017 19:13
Pokud přemýšlíte o nové kuchyni, stojí před vámi několik zásadních rozhodnutí. Kromě barvy a stylu kuchyně musíte především vyřešit její tvar. V tomto článku se dozvíte, proč právě ten do písmene L bude pro vaši novou kuchyni to nejlepší.
Foto: Gorenje

Rohové kuchyně jsou velmi praktické a vhodné pro aktivní vaření. Jsou otevřené do prostoru a dají se velmi snadno spojit s obývacím pokojem a jídelnou. Kuchyně ve tvaru L jsou v našich domácnostech nejvíce rozšířené, především díky dostatku úložného a pracovního prostoru i v menších místnostech. Poskytují také dobré rozložení kuchyňských spotřebičů a praktický prostor k vaření. Mají však i další výhody, o kterých byste měli vědět.

Kdy je tento tvar nejvhodnější?

Kuchyňská linka ve tvaru písmene L je vhodná do menších i větších prostor. Je ideálním řešením, pokud ji plánujete doplnit jídelním stolem, nebo pracovním ostrůvkem. Kuchyni v tomto tvaru můžete také doplnit o barový pult, případně vhodně propojit s obývací částí.

Tip: Nechejte se inspirovat a podívejte se na fotogalerii kuchyní ve tvaru L od výrobce Gorenje.

Jednu část nejčastěji tvoří pracovní deska na kuchyňskou linku společně s troubou, další pak vytváří místo pro dřez a spotřebiče. Jeden konec může být zakončen vysokými skříněmi, které poskytnou dostatek úložného prostoru.

Tip: Na rekonstrukci či pořízení nové kuchyně nepotřebujete klasickou hypotéku či nebankovní půjčku. Americká hypotéka je bankovní produkt. Neúčelová půjčka, kterou si můžete vzít na cokoliv (například na spotřebiče ORA ITO) či na vybavení kuchyně. Úroky u tohoto produkty jsou výhodnější, než u klasického spotřebitelského úvěru.

Na co si dát pozor?

Při vymýšlení nové kuchyně se musíte držet několika základních pravidel. Při uspořádání pracovních zón poslouží takzvaný kuchyňský trojúhelník, tedy pomyslný tvar, který bude spojovat hlavní pracovní zóny. Mezi jednotlivými zónami je vhodné nechat prostor na odkládání potravin, kuchyňského náčiní a na vlastní přípravu, jen tehdy se v nové kuchyni budete cítit opravdu pohodlně.

Tip: Jednotlivé strany trojúhelníku mají být dlouhé 90-275 cm, přičemž součet délek stran by neměl být menší než 366 cm a delší jak 739 cm. V kuchyni se tedy budou nacházet tři hlavní pracovní zóny propojené pomyslným trojúhelníkem.

●     Varná zóna bude hlavní plochou, sloužící k vaření. V ní bude umístěn například  indukční sporák, případně varná deska s troubou na pečení. Od dřezu by ji mělo dělit minimálně 80 cm.

●     Skladovací zóna by ideálně měla být umístěna v levé části nové kuchyně. Bude v ní mrazák, lednice a skříně určené pro skladování potravin.

●     Mycí zóna by měla navazovat na skladovací a umístíte do ní dřez, odkapávač a plochu pro práci s potravinami.

Při dodržení těchto pravidel na sebe jednotlivé činnosti budou logicky navazovat a se svou kuchyní ve tvaru písmene L budete maximálně spokojeni.

Foto: Gorenje
 

Právě se děje

Další zprávy