Piráti prý u Denní hlídky nemají šanci

ČTK, Hej
19. 1. 2006 15:30
Moskva - Pokračování filmu Noční hlídka trhá v Rusku rekordy návštěvnosti. Ale piráti na ni zatím nedosáhnou.

Denní hlídka za 15 dní promítání vydělala už 26 milionů dolarů a jen v Rusku ji vidělo už šest milionů nadšených diváků. Film režiséra Timura Bekmambetova za svůj komerční úspěch možná vděčí i tomu, že zatím není k sehnání na černém trhu v pirátských kopiích. Ruský tisk spekuluje, že tvůrci snímku mají podporu ministerstva vnitra a policie, která pirátům brání film načerno prodávat. Za jediný černý exemplář Denní hlídky prý dnes hrozí v Moskvě vězení.

Moskevský černý trh je přitom zaplaven kopiemi i nejnovějších amerických trháků, které se na něm objevují už v den premiéry. Prodavači v obchodních centrech, na malých tržištích i v moskevských podchodech shodně tvrdí, že DVD nebo kazety s Denní hlídkou nemají. I Noční hlídka, předchozí část trilogie, se na černém trhu objevila až několik měsíců po premiéře.

Denní hlídka je po Noční hlídce druhou částí trilogie, následovat bude ještě Šerá hlídka. Fantasy hororová série o věčném boji dobra a zla je dílem ruského spisovatele Sergeje Lukjaněnka.

Aktuálně chystá profil autora Sergeje Lukjaněnka a recenzi jeho knižní série.

 

Právě se děje

Další zprávy