Nový Bond bude ležet v české nemocnici

RiK, ČTK
12. 12. 2005 19:00
Planá - Některé scény z chystaného britského filmu o Jamesi Bondovi se zřejmě budou točit v areálu opuštěné nemocnice v Plané na Tachovsku.
Nový představitel Jamese Bonda
Nový představitel Jamese Bonda | Foto: Profimédia

Smlouva sice ještě podepsána není, ale jednání jsou nadějná, řekl dnes správce konkurzní podstaty nemocnice Jan Špelina.

"Produkční společnosti se opuštěný areál velmi líbil. Je totiž bez lidí, ale přitom jsou zde vybavené operační sály. Filmaři tady chtějí v červnu natáčet asi dva dny. Agent bude po zranění operován a ošetřován v nemocnici. Podle producentů by byla nemocnice vhodná i na natáčení jiných filmů či reklam," uvedl. Doplnil, že nájem sice přinese nějaké peníze, ale za pouhé dva dny to nebude představovat žádné horentní sumy.

Nemocnice v Plané je opuštěná již tři roky a od května 2004 je v konkurzu. Některé části areálu jsou pronajaty. Starosta Plané Karel Vrzala by byl rád, kdyby záměr vyšel. "Bude to reklama nejen pro Planou, ale i pro celý kraj," uvedl.

Nový James Bond v chystaném snímku Casino Royale se má začít točit v lednu příštího roku v Praze ve filmových studiích. Hlavní roli ztvární tentokrát britský herec Daniel Craig. Za exteriéry se vyjede mimo hlavní město, například do Karlových Varů. Točit se bude také na Bahamách, v Itálii a v Británii. Film je inspirován románem britského spisovatele Iana Fleminga.

První film o agentovi 007 byl natočen v roce 1962 a roli Jamese Bonda ztvárnil Sean Connery. Jeho nástupci se postupně stali George Lazenby (1969), Roger Moore (1973-1985), Timothy Dalton (1987-1989) a Pierce Brosnan (1995-2002).

 

Právě se děje

Další zprávy