Nejoblíbenější v TV? Kriminálka Miami

BBC, kul
31. 7. 2006 18:00
Los Angeles - Až si dnes večer čeští diváci zapnou Novu, může je blažit pocit, že sledují nejpopulárnější seriál na světě.

Kriminálka Miami, která se v USA představila před čtyřmi lety, zvítězila v hlasování diváků dvaceti zemí. U nás ji můžeme sledovat poslední tři měsíce.

Horatio Caine (David Caruso) vede tým špičkových detektivů, kterým díky důvtipu a dokonalé technologii neunikne žádný zločinec. Patří do něj expertka na balistiku Calleigh Duquesneová (Emily Procterová), specialistka na DNA a patoložka Alexx Woodsová (Khandi Alexanderová) a mladí detektivové Eric Delko (Adam Rodriguez)  a Tim Speedle (Rory Chrane).

C.S.I.: Miami, jak se seriál v originále jmenuje, je ze série Crime Scene Investigation - tu zahájila u nás rovněž známá Kriminálka Las Vegas (v žebříčku je celkově šestá) s jejím šéfem Gilem Grissomem. V USA se vysílá od října 2000 dodnes a pravidelně ji sledují desítky milionů diváků.

Zoufalé hospodyňky
Zoufalé hospodyňky | Foto: Wikipedia

Na její úspěch o dva roky později navázala Kriminálka Miami a Kriminálka New York (2004). Jejich producent Jerry Bruckheimer "pohrozil", že Kriminálku by v budoucnu mohlo mít každé větší americké město.

Druhé místo v průzkumu agentury Informa Telecoms and Media obsadil reality seriál Lost (Ztracení), s jehož vysíláním Nova vyčkává, třetí jsou Desperate Housewives (Zoufalé hospodyňky), které do programu koupila Prima.

Čtěte více o seriálu Lost: Nova ještě váhá, kdy nasadí hit Ztracení

Čtěte více o seriálu: Zoufalé hospodyňky vthnou do Česka

Po inteligentních seriálech je v žebříčku místo pro kolumbijskou telenovelu Te Voy a Ensenar a Querer (Naučím tě milovat), pátí jsou animovaní Simpsonovi, kteří nedávno oznámili osmnáctou sérii.  

Foto: Česká televize

Čtětě o Simpsonových: Jack Bauer zavelí Homeru Simpsonovi - Homer Simpson vyrazí do kin

Telenovely jsou v desítce nejpopulárnějších seriálů tři, všechny hispánské - a to díky soustředění televize NBC na tuto komunitu.

Žebříček uzavírá jediný dětský pořad, The Adventures of Jimmy Neutron: Boy Genius.

 

Právě se děje

Další zprávy