Mickey Mouse vyráží na Kreml

ČTK, Hej
12. 3. 2006 19:00
Moskva - Americká filmová společnost Walt Disney chce finančně vstoupit do ruské filmové tvorby.

Proslulé studio přitom nechce financovat jen ruské animované snímky, ale i uměleckou filmovou tvorbu. Podle pozorovatelů je důvod Disneyho zájmu o o Rusko zřejmý: Rusové po delší době opět začali chodit do kina na ruské snímky. 30 procent loňských tržeb připadlo na původní ruské filmy.

V současné době je v Rusku velkým hitem kreslený film Kníže Vladimir. Ten vydělal dva miliony dolarů v kinech za první víkend, více než americký film Shrek 2.

...a Mickey Mouse. Jde to dohromady?
...a Mickey Mouse. Jde to dohromady? | Foto: Aktuálně.cz

 K animovaným projektům, které chce Disney v Rusku podpořit, nebudou patřit krátké filmy, ale celovečerní snímky typu Lví král, uvedl Paul Zonderland, ředitel Buena Vista International, dceřiné společnosti studia Walt Disney. Walt Disney chce přitom podporovat především ty snímky, které mají naději i na západních filmových trzích.

Společnost Walt Disney vznikla v roce 1923 a v současnosti patří k největším filmovým studiím světa. Kromě natáčení filmů se věnuje i zábavnímu průmyslu a reklamě. Světově proslulý je zábavní park Disneyland. Příjmy za loňský rok dosáhly podle odhadů 32 miliard dolarů.

 

 

Právě se děje

Další zprávy