Loveparade se vrací do Berlína

ČTK, jš
30. 5. 2006 16:31
Berlín - Technaři sehnali sponzory a po dvou letech vyrážejí do ulic. Loveparade bude v Berlíně 15. července.
Foto: www.loveparade.net

Jestli to místní úřady schválí, stovky tisíc lidí si zatančí v rytmu techna, které jim z alegorických vozů budou hrát čtyři stovky DJs. Pořadatelé počítají s tím, že čtyřicítka vozů se soundsystémy vyrazí po třídě 17. června k Vítěznému sloupu a pak od šesté večerní v parku Tiergarten začne největší technoparty pod širým nebem.

Heslo letošního ročníku zní Láska je zpátky - protože Loveparade se poslední dva roky nekonala. Chyběly peníze na úklid 200 tun odpadků ze zaneřáděných ulic.

Foto: www.loveparade.net

Ty teď organizátoři mají (letošní rozpočet počítá s 2,5 miliony euro) a slíbili k nim i restriktivní opatření: nápoje mohou mít maximálně osm procent alkoholu, drogy jsou zakázané a na vše bude dohlížet tisícovka soukromých šerifů.

Tradici Loveparade založil v roce 1989 DJ Dr. Motte. Na poprvé přišlo 150 fandů techna, kteří tančili kolem jednoho autobusu, o osm let později jich už dorazil celý milion. Loveparade se tak z mírového pochodu tolerance stala velkou komerční akcí, která pravověrné technaře spíš odrazuje.

Oficiální stránky Loveparade

 

Právě se děje

Další zprávy