Svět knihy se zaměří na současnou italskou literaturu

ČTK ČTK
12. 4. 2022 10:49
Svět knihy se zaměří na současnou italskou literaturu

Letošní ročník veletrhu Svět knihy od 9. do 12. června na pražském Výstavišti představí současnou italskou literaturu. Přijedou spisovatelé Donatella Di Pietrantoniová, Viola Ardoneová, Luigi Zoja či Donato Carrisi. Motem bude citát italského esejisty Umberta Eca "Žijeme pro knihy a je to sladké poslání ve světě upadajícím a zmítaném nepořádkem", informovali pořadatelé. Itálie je letošním čestným hostem akce.

Donatella Di Pietrantoniová za knihu Navrátilka obdržela prestižní literární cenu Campiello. Její další román Návrat do Borga Sud se dostal do finále významného ocenění Strega. Viola Ardoneová je známá příběhem z poválečné Itálie nazvaným Vlak pro děti, který vyšel také česky.

Psycholog, autor knih a esejů Luigi Zoja napsal mimo jiné Soumrak otců a Dějiny arogance. Na Světě knihy bude debatovat s ekonomem Tomášem Sedláčkem, jenž napsal předmluvu k jedné ze Zojových knih. Dále do Prahy míří spisovatel a novinář Gianfranco Calligarich nebo prozaička Stefania Auciová, autorka ságy Sicilští lvi. Její pokračování vyjde v květnu.

 

Právě se děje

Další zprávy