Kovbojové líbají líp než Jolieová&Pitt

BBC, Hej
5. 6. 2006 9:00
Los Angeles - Romance Zkrocená hora je znovu na scéně: její představitelé vyhráli na filmových cenách MTV trofej za nejlepší polibek.

Jake Gyllenhaal si za ztvárnění jednoho ze zamilovaných kovbojů odnesl cenu za nejlepší herecký výkon a spolu s Heathem Ledgerem získali také ocenění za nejlepší filmový polibek.

Pro Gyllenhaala je prý vítězství v této kategorii velkou ctí - tím spíše, že spolu se svým hereckým partnerem v této kategorii vyhráli dokonce i nad polibkem z filmu Pan a paní Smithovi, který patří současnému nejsledovanějšímu páru světa, Angelině Jolieové a Bradu Pittovi.

Jolieová a Pitt museli vzít zavděk alespoň cenou za nejlepší souboj ze stejného filmu.

Na předávání cen MTV vystoupila i Christina Aguilera
Na předávání cen MTV vystoupila i Christina Aguilera | Foto: Reuters

Nejlepším záporákem se stal Hayden Christensen za roli ve filmu Hvězdné války: Pomsta Sithů, v kategorii kladných hrdinů vyhrál Christian Bale za snímek Batman začíná.

Nejlepším filmem byla ale vyhlášena komedie Nesvatbovi, která od diváků hudební stanice MTV získala i ceny za nejlepší herecký tým a "přelomovou podívanou".

Cenu za celoživotní dílo si odnesl komik Jim Carrey, který si ji převzal v bílém obleku a s doprovodem okřídlených andělů. "Všestrannost tohoto muže činí z Thomase Jeffersona jen velkého tlustého idiota," doprovodil předání ceny Carreymu s humorem sobě vlastním herec Will Ferrell.

Americký herec Jim Carrey získal trofej za celoživotní dílo na předávání cen MTV. Na pódium ho doprovodila skupina andělů.
Americký herec Jim Carrey získal trofej za celoživotní dílo na předávání cen MTV. Na pódium ho doprovodila skupina andělů. | Foto: Reuters

Cenu za nejlepší komediální roli získal herec Steve Carell za film 40 let panic, další čtyři nominace ale tato lehce přitroublá komedie neproměnila.

Stříbrný kbelík pak získal režisér Spike Lee za svůj film Udělej správnou věc z roku 1989, který pojednává o rasovém napětí. Tuto cenu získává každoročně snímek z minulosti, který má nejsilnější vztah k současným tématům.

Cena MTV vypadá jako krabice naplněná zlatým popcornem. Předávání cen proběhlo v Kalifornii, záznam udílení bude vysílán na MTV 8. června.

 

Právě se děje

Další zprávy