Zpěvák Chinaski zažije perný filmový den

Jitka Gráfová
25. 7. 2007 16:00
Manželku i milenku hraje Táňa Vilhelmová
Foto: Bonton

Praha - Seznam letošních domácích snímků se znovu rozšiřuje. Začalo natáčení nové české komedie Chyťte doktora. V hlavní roli Michala Goldberga se poprvé ve filmové roli představí lídr Chinaski Michal Malátný.  Dvojroli jeho manželky a milenky hraje Táňa Vilhelmová.

Film připravovaný již před dvěma lety nesl pracovní název Goldbergovy variace. Gynekolog totiž musí řešit manželský trojúhelník hned několika způsoby. Poté, co pokus o záchranu manželství nedopadne podle jeho představ, vrátí se na začátek filmu do místa rozhodnutí a začne znovu. Jinak. Celkem třikrát se diváci spolu s ním vrátí na stejné místo jednoho perného dne.

"Chceme natočit komedii bez přívlastků. Ani černou, ani hořkou nebo laskavou. Jen komedii téměř starosvětskou, kde hlavním tématem jsou peripetie milostných vztahů," říká autor scénáře i debutující režisér Martin Dolenský. "Žánrově se chceme zařadit k filmům Jako jed a sérii Básníků," dodává kameraman Antonín Chundela.

Foto: Bontonfilm

Kromě ústřední dvojice natočí i na další známé tváře, pro dvě z nich je to navíc návrat na plátno po několika letech. Iva Janžurová bude tchýní hlavního hrdiny, Luděk Sobota primářem gynekologického oddělení a jeho nadřízeným.

"Jsme rádi, že taková osobnost jako je Iva Janžurová s námi do filmu šla. Obsazení Luďka Soboty možná vyvolá otázky, ale na kamerových zkouškách byl výborný, přestože role primáře Horna je mimo jeho obvyklou crazy stylizaci," říká režisér. 

Ve filmu se objeví i Pavel Landovský, Vladimír Javorský, Zuzana Stivínová, či sexuolog Petr Weiss. Ten dostal roli sexuologa Petra Weisse účastnícího se televizní debaty.

Ve filmu se kromě známých skaldeb tvorby Chinaski objeví i několik písní z nové desky. Na listopad kdy bude premiéra - je plánován i klip, který vznikne s použitím záběrů z filmu. Rozpočet snímku činí 15 miliónů korun. Producentem filmu společnost Golden Dawn, koproducentem Česká televize.

 

Právě se děje

Další zprávy