Začínají si manželky zoufat nad sledovaností?

Jitka Gráfová
1. 5. 2007 0:00
Zájem o seriál v USA poklesl. Prima jedná o trojce

Praha - Podle posledních čísel to vypadá, že američtí diváci nebo spíš divačky ztrácejí zájem o každodenní život i tajemství bohatých paniček z předměstí Wisteria Lane. Sledovanost třetí řady, jež právě běží ve Státech, dosáhla v posledních třech týdnech už podruhé nového minima, ovšem z českého pohledu to jsou pořád ohromující čísla.

I během nejslabšího, uplynulého nedělního večera se seriál stal nejsledovanější pořadem s číslem 15,6 milionu diváků, podíl sledovanosti ve skupině 18 - 49 let byl 14  procent. Manželky s přehledem porazily soutěžní pořad Deal or No Deal u nás uváděný pod názvem Ber nebo neber, který si v danou dobu zvolilo devět milionů lidí.

Televize ABC, která seriál vysílá,  každopádně přes současné výkyvy věří, že život pod středostavovskou fasádou diváky pořád zajímá. A co jiného jí také zbývá? Nedávno podepsala s duchovním otcem seriálu Marcem Cherrym smlouvu na další sezony a scenárista při té příležitosti prohlásil, že Manželky vydrží aspoň sedm sezon.

Zoufalé manželky
Zoufalé manželky | Foto: Aktuálně.cz

To znamená, že by běžely minimálně do roku 2011. Tam by už asi mnohé bylo jinak. Jedna z ústřední čtveřice Marcia Crossová totiž nedávno porodila dvojčata a kvůli mateřským povinnostem se s ní prý už v budoucnu moc nepočítá.

Herečka Eva Longoria si zase popudila producenty tím, že prozradila důvěrné informace ze scénáře. V rozhovoru odkryla, že se vztah mezi její postavou Gabrielle a seriálovým manželem Carlosem nekončí. Diváci prý mohou čekat další neshody, ale k  rozchodu ani po rozvodu nedojde. Nakonec se z nich v další sérii prý stanou vášniví milenci.

Longoria se ale o místo bát nemusí: herečka ztvárňující bývalou modelku se propracovala ke statutu vizuální ikony seriálu a shlíží na divačky z obálek časopisů. Podle tvůrců by se k ní měla přidat další sexuální dračice Eddie v podání Nicollete Sheridanové. Po odchodu Crossové  plánují její postavě větší prostor, podle některých hlasů by se dokonce mohla stát místo ní čtvrtou "zoufalkou".

Česká Prima vysílá řadu druhou a na sledovanost si stěžovat nemůže, aspoň v hlavní cílové skupině. Seriálu neuškodil ani posun ve vysílacím čase. Zatímco dřív Zoufalé manželky následovaly po seriálu Letiště, teď se vysílají až po pořadu Hádej, kdo jsem, tedy skoro před půl jedenáctou večer.

Foto: TV Prima

V průměru jej sleduje více než 565 tisíc českých diváků. "Nejsilnější skupinou jsou samozřejmě ženy, které mu dávají jednoznačně přednost před ostatními programy. Například průměrný share žen ve věku 15 - 24 let je téměř 43 procent, toto pondělí však v této cílové skupině vykázaly Zoufalé manželky share 52 procent," uvedl pro Aktuálně.cz mluvčí televize Prima Ladislav Pavlík.

To však automaticky neznamená, že se u nás objeví třetí řada. Televize podle mluvčího o nákupu další série zatím jedná.

Ze Zoufalých manželek se stal nejen kult, ale i v zahraničí slušný byznys. Nejenže první dvě série vyšly na DVD, fanoušci s mohou koupit kuchařku, kalendář nebo počítačovou hru Zoufalých manželek. Stránky seriálu si oblíbili inzerenty módy.

Seriál kritizují náboženské a konzervativní skupiny - skoro každá postava se totiž dopustila nebo dopustí trestného činu; britská herečka Miranda Richardsonová dokonce odmítla roli z morálních důvodů.

 

Právě se děje

Další zprávy