Vin Diesel točil v Ostravě. A zklamal

ČTK, gra
15. 1. 2007 10:42
Ostrava - Čekání stovek diváků na Vin Diesla, který natáčel v Ostravě svůj nový film, bylo dlouhé a k ničemu nevedlo. Slavný herec se ukázal jen na chviličku.

Akční scény s hollywoodským hercem Vinem Dieslem pro nový sci-fi film Babylon A.D. natáčel v centru Ostravy-Poruby filmový štáb režiséra Mathieu Kassovitzse.

Na nevšední událost na porubské Hlavní třídě a ulici Gustava Klimenta v Ostravě čekali lidé už  od nočních hodin.

Filmaři připravovali kulisy pro natáčení od pátku, aby vzbudili zdání, že natáčejí kdesi v Rusku. Na porubskou Hlavní třídu nechali navést pneumatiky, stará prkna, součástí dekorace byla i helikoptéra. Zdejší prodejny zdobily nápisy v azbuce, které si lidé pobaveně četli a někteří i fotografovali.

Během několikahodinového natáčení, které si vyžádalo také víkendové odklonění dopravy, vznikla asi jedenapůlminutová filmová scéna. V ní svalnatý chlapík v černých brýlích a kožené bundě nasedá do špinavého ruského vozu Čajka a ve chvíli, kdy projíždí kolem kruhového objezdu, rozběhnou se za autem skupina dětí a házejí na něj kameny.

 
   
Celé dopoledne si za volant sedal nikoli Vin Diesel, ale jeho dvojník. Hollywoodská hvězda, která si zahrála například ve filmech Ochránce nebo XXX, vyšla z karavanu teprve před polednem, aby natočila poslední záběr.

Někteří diváci se rozhodli, že přijdou ještě v noci za hluboké tmy, aby si zajistili dobrá místa před ohrazeným prostorem. "Postávali tu už od dvou hodin a čekali, až se bude filmovat," potvrdila žena, která bydlí v místě, jež producenti vybrali k natočení akční scény.

Zvědavci, kteří se přišli na natáčení ráno, byli zklamaní.  "Hlavní hrdina šel do auta za pět minut dvanáct, projel, a to bylo všechno, trochu byl i dým," popsal natáčení trochu zklamaně Drahomír Hradec který stál na porubské třídě od půl deváté.
   
Mírně zklamání neskrýval ani manželský pár. Dostavil se až odpoledne, kdy už filmový štáb dávno zmizel. "To je škoda, chtěli jsme to vidět," řekl další zvědavec.


   
Ve francouzsko-americkém snímku Babylon A.D hraje Vin Diesel srbského vojáka, který dostane za úkol převézt mladou ženu z Ruska do Kanady. Cestou ale zjistí, že žena byla infikována záhadným virem.

Od prosince se Babylon točí na pražském Barrandově, nyní se štáb přesune do památkově chráněného areálu Dolní oblasti Vítkovic.

 

Právě se děje

Další zprávy